Mit főztök holnap vagy akár még ma?
Nem tőlem kérdezted, de én így csinálom a rizst és mindig tökéletes.
A rizst kiméred (én 2 személynek kb. egy bögrét számolok, de mindig marad)
A rizst olajon átforgatod addig amíg teljesen kifehéredik.
Ekkor 2X annyi mennyiségű vízzel (akkor jó ha forró a víz) felöntöd.
Mehet bele só, leveskocka, én egy pici fej hagymát is szoktam beletenni (egészben, azt később kiveszem)
Ha ezzel kész vagy akkor megvárod amíg felforr a víz.
Ekkor a legalacsonyabb fokozaton 10 percig főzöd, fedővel.
Keverni nem szabad!
Ha letelt a 10 perc akkor vedd le a tűzről és takard le konyharuhával.
Szakácstól tanultam és soha nem lett ragadós.
Jázmin rizs a legfinomabb!
Nem tőlem kérdezted, de én így csinálom a rizst és mindig tökéletes. :)
Nagyon szépen köszönöm! :) Holnap meg is csinálom! A rakott káposztát hogy csinálod??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!