Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha nincs vaj, hogy csináljak...

Ha nincs vaj, hogy csináljak nutellás muffint?

Figyelt kérdés
Sem sütőmargarin, sem vaj nincsen, mivel helyettesitsem? Valaki profi irna nekem egy új receptet?
2011. máj. 22. 11:29
 1/8 anonim ***** válasza:
zsír
2011. máj. 22. 11:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Olajat is tehetsz bele.
2011. máj. 22. 11:38
 3/8 A kérdező kommentje:
de mennyit? Kellene egy recept amiben leirja hogy miből mennyit, nekem csak olyan van hogy vaj kell bele
2011. máj. 22. 11:43
 4/8 A kérdező kommentje:

Nutellas muffin

Hozzávalók:

15 dkg liszt

fél csomag sütőpor

10 dkg cukor

10 dkg sütőmargarin

1 tojás

2 dl natúr joghurt

Nutella

A mázhoz:

2 evőkanál kakaópor

2 evőkanál cukor

5 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés:

A sütőport belekeverjük a lisztbe, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott margarint,

a tojást és egy kevés joghurtot. Könnyedén kanalazható, de nem folyós masszát kell kapnunk.

Egy muffinsütő 12 mélyedését kibéleljük muffinpapírral, egy-egy evőkanállal teszünk mindegyikbe a masszából.

Erre jön egy-egy kávéskanál Nutella (hidegen könnyebb vele dolgozni). A maradék tésztát kikeverjük a maradék joghurttal,

és belekanalazzuk a félig töltött mélyedésekbe. Előmelegített sütőben sütjük. A mázhoz kikeverjük a kakaóport a cukorral és kevés vízzel,

kis lángon sűrűre főzzük, és még forrón beledobunk 5 dkg margarint. Bevonjuk vele a kész sütemények tetejét.

ez az én receptem. Valaki áriná?

2011. máj. 22. 11:44
 5/8 A kérdező kommentje:
*Átirná
2011. máj. 22. 11:44
 6/8 anonim ***** válasza:
10dkg olaj es 5 dkg olaj. lemered egy kis edenyben vagy kb -ra. 10 dkg margarin ha felolvasztod ugyanannyi folyos lesz mint az olaj
2011. máj. 22. 12:04
 7/8 anonim ***** válasza:

a vaj 80 % zsíradék, a sütőmargarin 70 %-os, az olaj és a zsír 100 %.

vissza tudod számolni:)

2011. máj. 22. 12:45
 8/8 anonim ***** válasza:

szóval e recepthez olajból, mert gondolom az van otthon, a tésztához 0,7 dl kell, a masszához pedig a fele, 0,35 dl.

olvasztott zsír ugyanennyi, ami a tésztához még elmegy, de krémbe nem jó.

2011. máj. 22. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!