Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grillezni szeretnénk, vmi...

Grillezni szeretnénk, vmi szalonnasütős dolog. Hogy és milyen ZÖLDSÉGET grillezzek?

Figyelt kérdés

Nem nagyon ennék szalonnát, esetleg virslit, vagy szárnyast. Ilyen tábortüzes hangulatú történetről van szó :) Mit és hogyan csinálhatok? Sajt, zöldség és ilyesmi ételek sütésére gondoltam. Valami fűszerek, esteleg nyárs? Mit kell beszereznem (ami egyszerű és olcsó)?

Köszönöm :)


2011. máj. 20. 11:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem szétesős paradicsom (nem túlérett) és pritaminpaprika zöldségnek elég jó szokott lenni. Nálunk a baconbe csavart virsli és kolbász, az ilyen különböző fűszeres, vákumcsomagolt grillcuccok is bejönnek a csapatnak. Meg csirkemellfilét szoktunk pácolni (grillolaj+hagyma+grillfűszer éjszakára hűtőbe). Sajtot és más zöldséget mi nem szoktunk grillezni, szerintem a grillkaja az a husi... Sajnos nem valami olcsó egyik sem.
2011. máj. 20. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Mi ugyan nem grillezni szoktunk, hanem ilyen nagy wok-szerű gázzal működő kinti sütőnk van.

Abba mi úgy szoktuk, hogy öntünk bele olajat+olivaolajat. A már előtte bepácolt husikat elkezdjük benne sütni. Úgy szoktuk hogy csak kicsit bemártjuk az olajba, és kihúzzuk a szélére, ahol csak sül, nem ázik az olajban, és amúgy se kell sok olaj. Ha megsültek a husik, akkor ebbe a jó kis fűszeres olajban szoktunk sütni barackbefőttet ( ja és néha a levéből is öntünk az olajba a husi sütése előtt, nagyon fincsi ), és gombafejeket. Ez így nagyon laktató, és ízletes. Imádjuk. :) Persze ha ez neked nem hasznos, bocsi. Mi csak így szoktunk zöldséget, grillen max hagymát szoktunk sütni.

2011. máj. 20. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

A kérdés félreérthető, hogy most akkor esetleg ennél-e szárnyast.


De zöldségnyársat tudsz csinálni. Szépen felhúzod a paradicsomot, hagymát, kaliforniai paprikát, padlizsánt, cukkinit. Megkened valami zsíradékkal, mondjuk olivaolajjal, és megszórod grill fűszer keverékkel. De bármilyen zöldséget tehetsz rá, ami masszív, és nem túl lédús.


Sajtot sem kizárt, de azt nem ajánlom, mert ha nem valami nagyon pöpec és drága kemény sajtot veszel, akkor szét fog fojni pillanatok alatt. Szóval szerintem azzal ne próbálkozz.

2011. máj. 20. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Gombát.

Egyszer próbáltam karfiolt is, de az nem lett jó. Nem sült át eléggé, a külseje meg már majdnem odaégett.

Halat. Nem tudom az szóba jöhet-e.

2011. máj. 20. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Elnézést, igen, ennék virslit és szárnyast :)

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, várok még tippeket! ;)

2011. máj. 20. 12:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nem szeretem a halat és a gombát :S
2011. máj. 20. 12:32
 7/7 anonim ***** válasza:
akkor csinálj nyársat szerintem :) pácolj be csirkemell darabokat, akár a krumplit is, majd húzd fel őket a nyársra: krumpli, hagyma, csirkemell, cukkíni és ezt folytasd, ha kész csavard be alufóliával, többszöris, ha sütöd forgasd :) (a legbelső alufólia réteget azért kend ki egy pici olajjal)
2011. máj. 22. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!