Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lejárt fűszereket elhasználhatom?

Lejárt fűszereket elhasználhatom?

Figyelt kérdés
Pl.: kapor, őrölt fahéj, sültcsirke fűszersó, Őrölt kömény, sütőpor, pudingpor stb. Átnéztem a fűszertartót és egy csomó lejártat találtam. :(
2009. márc. 13. 00:58
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

szerintem elhasználhatod!

bár a pudingport,és a sütőport azért kihagynám,de csak azért, nehogy ne sikrüljön az étel.

2009. márc. 13. 07:40
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem elhasználhatod, én is kihagynám a pudingport és a sütőport. Mikor járt le a szavija? Általában úgy van hogy a lejárati idejétől egy hónapig jó.
2009. márc. 13. 07:54
 3/7 anonim ***** válasza:
79%
Elhasználhatod, persze, nem fognak megártani, viszont az aromájuk már messze nem közelíti a frissekét. Már ami szavatosságban van.
2009. márc. 13. 12:24
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Én úgy vagyok vele, hogy amire az van írva, hogy 'minőségét megőrzi', azt még használhatom később is, max nem lesz olyan jó. Ha az van rajta, hogy 'felhasználható' valamilyen időpontig, akkor azt nem használom fel, ha már lejárt. Persze nem biztos, hogy a forgalmazók nyelvi zsenik, de én hiszek nekik :D
2009. márc. 13. 13:43
 5/7 anonim ***** válasza:
79%
A lejárt fűszereknek annyi lesz max. a szépséghibája, hogy nem lesz olyan intenzív az aromája, tehát több kell. De ha jól zárható üvegekben tartod a fűszert, nincs nagyon ilyen gond.
2009. márc. 13. 16:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi még több éve lejárt fűszereket is felhasználunk. És sok át van öntve átlátszó tartókba (ebből készletünk van) szóval nem is tudjuk mikor járt le... néha még azt sem tudjuk melyikben mi van :D persze a friss a legjobb, de ha még szinte tele van és ránézésre is jónak tűnik akkor felhasználhatod, végül is ugyan mi tudna benne megromlani...

Kapor felhasználható, de kóstold meg, mert néha fura az íze ha már nem olyan friss.

Fahéj szerintem mehet...

Fűszersók is mehetnek, ha nem álltak össze, nézd meg az állagát.

Köménynél ugyanez, ha nem állt össze és nem savanyú.

Sütőport, pudingport dobj ki! Tudom sajnálod, mi is sajnáltuk amikor kiöntöttük, de az már nem jó :)

Bár ha nemrég járt le, 1 hónapon belül akkor még talán, de ne lepődj meg ha nem sikerül tökéletesre az étel.

De utóbbi 2t nem használnám fel. Szódabikarbóna és vaníliás cukor még elmegy később is, nekünk se volt vele baj. Sütőport fel kell bontani, megnézni lehet, hogy még jó. - természetesen akkor bontod fel amikor használni akarod, de készülsz és veszel újat is. Ha a régi még okés akkor ez marad legközelebbre. ;)

2009. márc. 17. 10:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Bizony van olyan fűszer itthon, ami már több éve is lejárt. Akkor a sütő és pudingporokat kidobom.
2009. márc. 21. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!