Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok bevált csokitorta...

Írnátok bevált csokitorta receptet?

Figyelt kérdés

2 éves lányomnak készíteném.Olyat szeretnék,amit kívülről is csokival kell bevonni.Annyi receptet végignéztem,de egyik sem volt az igazi.Odáig rendben,hogy kakaós piskótát sütök.Viszont túl vajas krémet nem szeretnék beletölteni,inkább valami főzött krém lenne jó(csokipudingos pl.).Viszont ezt nem tudom,hogyan csináljam.

Köszönöm a segítségeteket!

Esetleg még azt megkérdezném,hogy ki milyen tortát készített a családjának,ami sikert aratott?

Köszi mindenkinek!

2011. máj. 16. 12:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

én cicatortát csináltam a 2 éves unokámnak. sütöttem egy kakaós piskótát, kb 38*25-ös tepsiben.hagytam teljesen kihűlni. egy A4-es dosszié egyik oldalára rajzoltam egy cicát. úgy képzeld el, amikor a cica úgy fekszik, hogy a két mancsát behajlítva maga alá helyezi,a farkát pedig maga elé rakja, a végét kissé visszahajlítva.(kár, hogy itt nem tudom lerajzolni:)ezt kivágtam és hegyes éles késsel a piskótából is kimetszettem.

félbevágtam, és pudingos főtt csokikrémmel töltöttem meg

és vontam be a cicát.

a kontúrokat és a bajuszt fehér cukormázból, kis papírtölcsér segítségével keszítettem el.

a szemei zöld , ferdén félbevágott zselécukorból voltak, a nózika egy rózsaszín lapos drazsé volt.

nagyon szép lett a művem, sajnos nekem nincs képem róla,

de sok idő nem is volt fényképezni, mert, amikor meglátta

rögtön ujjongott, hogy "szisza, szisza"és azonnal kinyomta mind a két szemét XD.

üdv.

2011. máj. 16. 13:09
 2/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szép,és biztosan finom is lehetett!Köszönöm a választ!

Hogyan készült a pudingos csokikrém?

2011. máj. 16. 13:20
 3/11 Tinker Bell ***** válasza:

Bár kipróbálni ezt még nem próbáltam, mert éppen a hétvégén akartam megcsinálni és nem is írott recept, hanem saját kreáció. Leírom, aztán várom a kritikákat, hogy mit lehetne rajta változtatni.

Szóval az alap ugye a kakaós piskóta, a krém (mi is utáljuk a vajas krémet) szerintem lehetne keményre vert tejszínhab és csokoládépuding keveréke, kettévágod a piskótát megkened egy kevés pudingos habbal, szórsz rá apróra vagdosott tejcsokit, húzol rá még egy réteg habot és mehet rá a másik piskóta. A külsejét is be lehet vonni ezzel a krémmel, aztán sima tejszínhabbal lehet díszíteni, vagy az egészet étcsokival leönteni. Természetesen a piskótát olyan formájúra vágod, amilyenre

szeretnéd.

Elméletben elég jól hangzik szerintem.

2011. máj. 16. 14:02
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm,igazán jól hangzik(már csöpög a nyálam rá:-))!
2011. máj. 16. 14:37
 5/11 Tinker Bell ***** válasza:

:) Nem csak te vagy így vele!

Ha véletlenül ezt választanád és hamarabb készíted el, mint én, írnál róla tapasztalatokat?

2011. máj. 16. 14:39
 6/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok, az én pudingos krémemben van vaj, de azért nagyon finom.

szóval egy csokis pudingot 3 deci tejben megfűzünk jó sűrűre és teljesen kihűtjük.

15 deka vajat vagy margarint 20 deka porcukorral alaposan kikeverünk, hozzáadunk még 2-3 ek. sötét kakaóport és a Ez is sokkal könnyebb, mint a tiszta vajkrém, egy átlagos torta megtöltésére és bevonására elég.

Meg a cicatortára...:))

Én is kacérkodom a tejszínes krém gondolatával, tetszik, amit Tinker Bell kiötlött:))

üdv.

2011. máj. 16. 16:36
 7/11 A kérdező kommentje:

Mindenképpen megírom,hogy hogyan készítettem el.Köszi a válaszokat!

Gondolkodtam a krémen,és olyan ötlet is eszembe jutott,hogy a még forró pudingba csokit török,elkeverem,kihűtöm,és utána teszem bele a vajat.No,majd meglátjuk.Szerdán állok neki(csütörtökre készen kéne lennem vele).

Üdv mindkettőtöknek!

2011. máj. 17. 06:26
 8/11 anonim ***** válasza:

szia!köszi, ha megírod milyen lett, de még egy tippem van, az előbb kipróbáltam:)

baloldalt az "ételek,italok stb" keresőbe beírtam, "csokikrém" hááát... rengeteg jó receptet olvastam.

azért is néztem meg, mert emlékeztem, hogy nemrég is volt ilyen kérdés.

ha van időd böngéssz egy kicsit, érdemes.

üdv és sok sikert:))

2011. máj. 17. 06:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsot!
2011. máj. 17. 07:07
 10/11 A kérdező kommentje:

Megcsináltam a tortát,és nagyon jó lett!A krém:csokipuding 4 dl tejben 4 kanál cukorral megfőzve+ étcsoki darabok beletördelve+habosra kevert margarin.Tészta:6 tojásos kakaós piskóta.Nem csak a torta belsejében van krém,hanem kívülről is bevontam,majd leöntöttem csokival(fele ét,fele tej tortabevonó).Tetejére hulalából díszítés.

Délután vágjuk meg!Már most készítem rá a pocakom:-))!

Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!

2011. máj. 19. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!