Hogy kell házilag finom sertésmáj pástétomot készíteni?
Ez ugyan kicsit más, de nagyon-nagyon finom, kéthetente kell készítenem. ili
Francia falusi pástétom
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb darálva
50 dkg csirke- vagy sertésmáj
40-50 dkg bacon
2 tojás
2kisebb fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. apróra vágott friss petrezselyem
1 teáskanál zsálya
1 teáskanál majoranna
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál só
őrölt bors
olaj
Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát az olajban megdinszteljük, míg aranybarna lesz. Kiszedjük, félretesszük. A májat kisebb darabokra vágjuk, az olajban egy kicsit megpirítjuk, majd kivesszük és apróra vágjuk. 20 dkg bacont is apróra vágunk. A darált húst, a májat és a bacont alaposan összekeverjük a tojásokkal, fűszerekkel és hagymával. A maradék bacon csíkokkal kibélelünk keresztirányban egy kb. 25x10 cm-es tepsit úgy, hogy a tepsi szélén kilógjanak. Az összekevert masszát beleöntjük a tepsibe, ráhajtjuk a bacon kilógó végeit úgy, hogy befedje. Vízbe állítva 180-190 ° C-on kb. másfél órát sütjük, illetve addig, amíg a leve tiszta nem lesz, és a
pástétom kicsit összezsugorodik. Hagyjuk kihűlni, majd sütőpapírral letakarjuk, nehezéket teszünk rá, és 24 órára hűtőbe tesszük.
-2-3 fej hagymát megdinsztelek
-fél kiló darabokra vágott májat átforgatok rajta (nem kell készre pirítani)
-adok hozzá 1 evőkanál pirospaprikát, majorannát
-a májat, 20 deka füstöltszalonnát, 1 zsemlét kétszer ledarálok
-adok hozzá egy nyers tojást
-az egészuet pástétomformába vagy kuglófformába rakom
-befedem fóliával
-vízzel teli lábasba állítom és abban gőzülöm vagy háromnegyed órát
-hagyom kihülni
-hűtőbe teszem
-ha jól lehült, kiborítom a formából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!