Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi kell a krumplis pogácsába?

Mi kell a krumplis pogácsába?

Figyelt kérdés
2011. máj. 11. 10:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
krumpli élesztő tej víz só liszt tojás esetleg
2011. máj. 11. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan én csinálom:

Ha lehet, hajában főzöm a krumplit (ha túl nagyok akkor előtte megpucolom és alaposan leszűröm), összetöröm, liszt, 1-2 tojás, (a mennyiségtől függ) só, bors, petrezselyem (+ 2-4 db. apróra vágott főtt-tojás: ezt kevesen teszik bele).

Alaposan összegyúrom és nemigazán gombócot, inkább lapított kerek formát készítek belőle, hogy alaposan átsüljön a közepe is.

2011. máj. 11. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
11,10-es Kimaradt: megpucolom, sós vízben megfőzöm és alaposan lecsurgatom
2011. máj. 11. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
én tejfölt teszek bele,attól nem olyan száraz a tészta.
2011. máj. 11. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim válasza:
100%
Főtt krumpli, liszt, zsír. Tetejét tojással megkenem, sütőben sütöm.
2011. máj. 11. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:

Szia! Két nagyon jó receptem van, mikor melyiket készítem az itthon fellelhető hozzávalókat figyelembe véve. Mindkettő finom, pihe-puha.


Az egyik:

40 dkg (kb. 4 db közepes méretű) főtt tört krumpli kihűtve

70 dkg liszt

1,5 dl tej

4-5 dkg élesztő

1 teáskanál kristálycukor

2-3 teáskanál só

25 dkg puha vaj vagy margarin

1 egész tojás


Lekenéshez: 1 felvert tojás

Tetejére: reszelt sajt (ez el is maradhat).


Langyos tejben a cukorral megfuttatod az élesztőt, majd a hozzávalókkal jól összegyúrod, kevés ideig kell keleszteni, kb. 15-20 percig, mert ha sokáig akkor lágy lesz a tészta és lapos a pogi. Ujjnyi vastagra nyújtod, kiszaggatod. Beteszed a tepsibe sütőpapírra, megkened tojással, és reszelt sajtot raksz rájuk. 200 fokra előmelegített sütőben sütöd 20-25 percig úgy, hogy az első 5 perc után leveszed a hőfokot 180 fokra. Ne süsd sokáig, mert kiszárad.


A másik:

60 dkg liszt

30 dkg (3 db közepes méretű) főtt krumpli kihűtve

1 dl olaj

1 kis doboz tejföl

1 dl tej

3-4 dkg élesztő

1 kávéskanál cukor

2 teáskanál só


Ezeket is összegyúrod, fél órát keleszted, és ugyanúgy sütöd, mint az előzőt.

2011. máj. 11. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:

Nekem is van fini változatom:


* 25 dkg liszt

* 10 dkg margarin

* 10 dkg főtt, áttört burgonya

* 2 tojás

* 2 dkg élesztő

* 1 tk só


szóráshoz


* köménymag

* szezámmag


1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen.

2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg.

3. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.

2011. máj. 11. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

Én egy hagyományos nem élesztős krumplipogácsát sütök. Ez lapos marad, de mindenkinek ez a kedvence.

25 dkg fütt összetört krumpli, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, só. Az egészet összegyúrom, kicsit lágy tészta les. Pogácsákat szaggatok belőle, a tetejét tojással, vagy tejjel megkenem, és forró sütőben sütöm.

2011. máj. 11. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:
jaj de rendessek vagytok-életet mentettetek:) es milyen lisz kell belle? nagyon amatőr vagyok :)
2011. máj. 11. 11:57
 10/16 anonim ***** válasza:
Egyszerű sima finomliszt.
2011. máj. 11. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!