Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű sós lepény receptje...

Egyszerű sós lepény receptje amit nagymamáink sütöttek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 10. 08:40
 1/1 anonim válasza:
100%

0,5 kg liszt (én 0,4 kenyérlisztet és 0,1 réteslisztet szoktam)

1 tojás

2,5 dcl tej

fél kocka élesztő (2-2,5 dkg)

1 púpozott kiskanál cukor

0,5 kiskanál só

0,5 dcl olaj


Egy fél pohárka tejbe berakod a cukrot, picit meglangyosítod, belemorzsolod az élesztőt és megvárod míg fölfut.

Egy tálba beszórod a lisztet, sót, beleöntöd az élesztős tejet, a tojást, a maradék tejet és az olajat, összedagasztod (géppel a legegyszerűbb :O).

Egy kilisztezett tálban letakarva, ha lehet melegebb helyen, hagyod megkelni.

Vékonyan kiolajozott tepsibe kell berakni, rajtad múlik, hogy kisodrod, vagy csak rögtön a tepsibe rakod, és a kezeddel kinyomkodod.

Ez az adag 1 lepény (1 tepsi).

A tetejét nagyon vékonyan megolajozod és jó alaposan megsózod.

Kb. 170 fokon süsd, amíg nem barnul meg annyira amennyire neked tetszik.


Egyébként ez a tészta mamától teljesen univerzális kelt tészta, bármilyen lepényt, sőt még dióskalácsot, vagy kakóscsigát is lehet belőle kreálni. 1 tojást elkeverve tejföllel a tetejére nagyon finom tejfölös lepény lesz belőle :)

2011. máj. 10. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!