Milyen levest és egytálételt főzzek?
Jönnek a hugómék,nálunk lesznek 1 hétig.A sogorom eszi húst,de csak kolbász formájában.Nem tudom milyen kevésbé húsos ételeket főzzek amiben krumpli van?Sgítsetek!
Elöre köszönöm.
Sult kolbasz krumpli purevel, dinsztelt kaposztaval
Rakott krumpli
Paprikas krumpli
Nezd meg a mindmegette.hu-t is, ha beirod, hogy kolbasz az alapanyaghoz, ad ki recepteket meg.
lehet hogy furi,de finom :
Kolbászos burgonyaleves
Hozzávalók:
Hány személyre: 4
» 20 dkg füstölt kolbász
» 30 dkg burgonya
» 2 dl tejföl
» 1 púpozott tk. finomliszt
» 1 mokkáskanál majoránna
» 1 gerezd fokhagyma
» késhegyni törött köménymag
» 1 tk. piros fűszerpaprika
» 1 ek. olaj
» 1 kis fej vöröshagyma
» só
» 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, majd addig pároljuk, amíg üveges nem lesz. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, és hozzáadunk két ek. vizet. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd a hagymához adjuk, és hozzáöntünk nyolc dl. vizet. Addig főzzük, amíg puha nem lesz, ezután beletesszük a karikákra vágott kolbászt. Így főzzük tovább, majd a majorannával, sóval, fokhagymával, köménymaggal ízesítjük, és hozzáadjuk a lisztes tejfölt, melyhez még fél deci vizet is adunk. Kb. öt percig főzzük, rászórjuk a felaprózott petrezselymet, és már tálalhatjuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!