Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell köretnek elkészíte...

Hogyan kell köretnek elkészíteni a kölest?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy egy egység köles, két egység víz. Engem inkább a módja érdekelne. Úgyértem, hogy a rizshez hasonlóan kell megfőzni?Lefedve, és a végén hagyni, hogy még a maradék nedvességet is magába szívja?

Még egy kérdésem lenne. Tegnap főztem simán, ízesítés nélkül sok vízben, mikor megfőtt, leszűrtem. Így finom volt, ízlett. Ma megpróbáltam úgy mint a rizst kell, raktam bele ételízesítőt is, és kegyetlen rossz íze van.A kölesnek lehet baja, vagy nem jó ételízesítővel?Köszönöm a segítségeteket előre is.

2011. máj. 9. 15:14
 1/4 Bányai Károly ***** válasza:
Én csak sóval szoktam, és kuktában. Utána hagyni kell a gőzben megpuhulni, de minden vizet nem szív fel. Legalábbis nekem még nem jött össze. Én csak sót rakok bele, de fahéjjal meg lekvárral nagyon finom, olyan mint a tejbegríz.
2011. máj. 9. 15:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Folyó víz alatt szűrőben megmosom a kölest, lerázogatom. Kevés olajban picit megfuttatom, sózom, ráöntöm a vizet, lefedem. Nagy lángon felforralom, amint forr takarékra teszem, megvárom míg elfő a víz, kész. Pont, mint a rizst. Nem szoktam külön ízesíteni semmivel, jó az így magában. :)
2011. máj. 9. 15:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Igazad van, kedves első, édesen is nagyon finom, én olyankor kb. fele vizet, fele tejet öntök rá, egy pici só, megvárom, míg megpuhul, méz, fahéj, kis mazsola, meg apróra vágott szárított füge. De almával és fahéjjal is nagyon finom.
2011. máj. 9. 15:58
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Még egyszer megpróbálkozok köretként elkészíteni, ha akkor sem fog ízleni, akkor maradok az édes változatnál. Tegnap ugyanis úgy ettem. Raktam bele mézet, mogyorót, műzlit, narancsot.Úgy valóban nagyon finom volt. De így ízesítve katasztrófa. Következőleg csak sót rakok bele, talán úgy ízleni fog a főétel mellé.

2011. máj. 9. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!