Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami finom töltetlen kalács...

Valami finom töltetlen kalács recept, ami sokáig puha marad? Reggelikre, vajjal, kávé mellé kéne.

Figyelt kérdés
2011. máj. 9. 11:50
 1/9 anonim ***** válasza:

70 dkg liszt, 4dl tej, 1,5dl olaj, 4dg élesztő, 4 evőkanál cukor, 30db édeske, 3 evőkanál kakaópor.

A tejet meglangyosítod, kiveszel 1decit, abba keversz 1 kanál cukrot meg az élesztőt. A maradék tejben feloldod az édeskét meg a maradék cukrot. Mikor felfutott az élesztő beleöntöd a lisztbe, meg a többi anyagot is a kakaó kivételével.Összegyúrod a tésztát, mikor kész, kiveszed a felét és a másik felébe beledolgozod a kakaóport. Mikor ez is kész, mindkét színű tésztát 3-3 felé osztod. Kinyújtod a fehéret, majd a barnát, és feltekered, mint a kakaós csigát.Ezt megismétled a másik 2-2 tésztával is. Zsírozott tepsire fekteted, felvert tojással megkened, megkeleszted és megsütöd. A maradékot le is fagyaszthatod, bár nálunk ez a mennyiség másnapra elfogy. Hetente sütöm, nagyon szeretjük, és szép csíkos mikor felvágod.

2011. máj. 9. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Kuglóf.
2011. máj. 9. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
Fonottkalács
2011. máj. 9. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Kedves Első, köszönöm! Az édesítőt mennyi cukorral tudom kiváltani?


A második és a harmadik válaszhoz pedig annyit, hogy nektek bevált receptre lennék kíváncsi. A neten én is találok ezret, de nem szeretnék most kísérletezni.

2011. máj. 9. 12:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nálunk nem cukorbeteg senki, a receptet így kaptam, nem váltottam ki cukorral. Próbáld ki először így, aztán kisérletezhetsz vele, de szerintem nem fogsz csalódni benne.Ha mindenképpen ki akarod váltani, akkor szerintem 2 evőkanálnak felel meg.
2011. máj. 9. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem igazán szeretem az édesítő ízét, üdítőn, kávén is megérzem, de talán mégis kipróbálom akkor először így, ahogy írtad. Köszi szépen a receptet!
2011. máj. 9. 12:53
 7/9 anonim ***** válasza:

üdv,

Hokkaido kalács változatok vannak fent neten azok sztem jók nagyon! Én mindig azt sütök fonott kalácsnak.

www.macikonyha.com/.../hokkaido-tejeskalcs_21.html

És tejpor helyett pici főzős puding por is jó bele a tejpor helyett.

2011. máj. 9. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én így készítem:


50 dkg finomliszt

2-2,5 dkg élesztő

1 egész tojás

1 kávéskanál só

4 evőkanál cukor

kb. 3 dl tej

1 dl olaj


Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatod, a lisztet át is szitálhatod (így könnyebb, levegősebb lesz a tészta), a tojást pedig kissé verd el (mintha rántottát készítenél), hogy a sárgája és a fehérje jól összekeveredjen. A hozzávalókból egy közepesen lágy tésztát dagasztasz, 30-40 percet letakarva keleszted. Azután 3 részre osztod és 3 rudat sodorsz belőle, majd szépen összefonod őket. Sütőpapíros tepsire teszed (de ha kizsírozod vagy kivajazod a tepsit, úgy is jó, én sütőpapírt használok), és amíg a sütő bemelegszik, még hagyod kelni. Tojássárgájával lekened, 180 fokon sütöd kb. 40-45 percig. Szép pirosra sül, és belül finom puha, foszlós lesz.

Úgy is szoktam készíteni, hogy a megkelt tésztát téglalappá nyújtom és megszórom cukrozott kakaóval vagy vagy cukros fahájjal (ha fahéjjal készítem, akkor általában egy almát is ráreszelek), feltekerem, a végeket összenyomkodom, és így sütöm.

2011. máj. 9. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Én ebből a tésztából készítem a kakaós csigát, lekváros buktát, túrós batyut is. A kakaós csigákat a sütés vége előtt kb. 10 perccel meglocsolom langyos vaníliacukros tejjel, és visszadugom még 8-10 percre a sütőbe. Így igazán puha, foszlós lesz.
2011. máj. 9. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!