Valami finom töltetlen kalács recept, ami sokáig puha marad? Reggelikre, vajjal, kávé mellé kéne.
70 dkg liszt, 4dl tej, 1,5dl olaj, 4dg élesztő, 4 evőkanál cukor, 30db édeske, 3 evőkanál kakaópor.
A tejet meglangyosítod, kiveszel 1decit, abba keversz 1 kanál cukrot meg az élesztőt. A maradék tejben feloldod az édeskét meg a maradék cukrot. Mikor felfutott az élesztő beleöntöd a lisztbe, meg a többi anyagot is a kakaó kivételével.Összegyúrod a tésztát, mikor kész, kiveszed a felét és a másik felébe beledolgozod a kakaóport. Mikor ez is kész, mindkét színű tésztát 3-3 felé osztod. Kinyújtod a fehéret, majd a barnát, és feltekered, mint a kakaós csigát.Ezt megismétled a másik 2-2 tésztával is. Zsírozott tepsire fekteted, felvert tojással megkened, megkeleszted és megsütöd. A maradékot le is fagyaszthatod, bár nálunk ez a mennyiség másnapra elfogy. Hetente sütöm, nagyon szeretjük, és szép csíkos mikor felvágod.
Kedves Első, köszönöm! Az édesítőt mennyi cukorral tudom kiváltani?
A második és a harmadik válaszhoz pedig annyit, hogy nektek bevált receptre lennék kíváncsi. A neten én is találok ezret, de nem szeretnék most kísérletezni.
üdv,
Hokkaido kalács változatok vannak fent neten azok sztem jók nagyon! Én mindig azt sütök fonott kalácsnak.
www.macikonyha.com/.../hokkaido-tejeskalcs_21.html
És tejpor helyett pici főzős puding por is jó bele a tejpor helyett.
Szia! Én így készítem:
50 dkg finomliszt
2-2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
1 kávéskanál só
4 evőkanál cukor
kb. 3 dl tej
1 dl olaj
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatod, a lisztet át is szitálhatod (így könnyebb, levegősebb lesz a tészta), a tojást pedig kissé verd el (mintha rántottát készítenél), hogy a sárgája és a fehérje jól összekeveredjen. A hozzávalókból egy közepesen lágy tésztát dagasztasz, 30-40 percet letakarva keleszted. Azután 3 részre osztod és 3 rudat sodorsz belőle, majd szépen összefonod őket. Sütőpapíros tepsire teszed (de ha kizsírozod vagy kivajazod a tepsit, úgy is jó, én sütőpapírt használok), és amíg a sütő bemelegszik, még hagyod kelni. Tojássárgájával lekened, 180 fokon sütöd kb. 40-45 percig. Szép pirosra sül, és belül finom puha, foszlós lesz.
Úgy is szoktam készíteni, hogy a megkelt tésztát téglalappá nyújtom és megszórom cukrozott kakaóval vagy vagy cukros fahájjal (ha fahéjjal készítem, akkor általában egy almát is ráreszelek), feltekerem, a végeket összenyomkodom, és így sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!