Kaptam egy tupperware vízzel tölthető nyújtót! (link) Mire jó ez a vízzel tölthetőség?
Figyelt kérdés
A honlapon nincs róla semmi infó, de akitől kaptam mondta, hogy mikor milyen hőmérsékletű vízzel kell feltölteni (pl. kelt tésztához langyos víz, linzerhez hideg)! Mi lényege van ennek? Mire jó ez?
Egyáltalán akinek van ilyen, írjon már róla pár sort, hogy hogy szokta használni!
2011. máj. 9. 10:15
1/4 anonim válasza:
Nekünk is ilyen van már évek óta és mindig ezt használjuk tésztanyújtáshoz, de őszintén szólva sosem szoktuk vízzel feltölteni.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, igazából pont azért írtam kérdést róla, mert nem igazán tudom elképzelni, hogy mégis mi jelentősége van annak, hogy van-e benne víz, meg ha van is, akkor milyen hőmérsékletű...
2011. máj. 9. 10:44
3/4 anonim válasza:
A linzer tésztát hűteni kell nyújtás előtt, és jót tesz neki ha nyújtás közben is hűti a hideg vízzel telt tésztanyújtó.
A kelt tészta a hidegtől összeeshet, annak jó, ha a nyújtó is meleg.
Ezért találták ki ezt a vizes dolgot, de még mi se töltöttünk bele semmit eddig.
4/4 anonim válasza:
Ja az még lemaradt, hogy a víztől nagyobb lesz a súlya és könnyebb vele dolgozni, de a hideg víz nem mindig jó a tésztának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!