Hogyan kell krumplipűrét késziteni? Nagyon fontos lene koszonom szepen elore is
komoly kérdés???
krumplit megfőzöd össze töröd teszel hozzá tejet,sót,vajat, össze kevered és láss csodát: itt a krumpli püré :D xd
főtt krumplit összetörsz, teszel bele kis vajat + tejet összekevered és átmelegíted újra
vagy főtt krumplit összetöröd, rá vaj és tejföl és átmelegíted
feldobhatod még sült céklával, borsóval (pürésítve), spenóttal
Úgy jó, ahogy írták a többiek, csak annyit, hogy a szétnyomott krumplihoz forrón add a tejet, és utána egy kis vajat, sót.
én nyeles törővel töröm össze,közben adagolom a forró tejet. a botmixer nagyon szétcsapta, nem volt kellemes állagú.
Mindegyik válasz hasznos volt.
Én margarint és tejet adok hozzá, és a titok még az, hogy jól keverd ki, hogy bársonyos legyen.
(Van olyan "elvetemült" is, aki képes, aprószemű rostán még átnyomni is, hogy még pürésebb legyen. De ez már nekem túlzás...)
Üdv!
ui.: ha nincs tej, jó a tejszín is vagy a tejföl
Gondolom már elkészítetted az ötletek alapján, amik nagyon jók voltak, de megírom az enyémet is, hátha még jól jön valamikor!
Én két fajta krumplipürét szoktam csinálni, mikor melyikhez van kedvünk!
Az egyik amiket már itt is írtak, a vajas-tejes változat.
A másik a hagymás tört krumpli: annyiban különbözik a tejestől, hogy amikor megfőtt és össze törted a krumplit, nem vajat meg tejet raksz hozzá, hanem egy kevés olajon megfonnyasztassz egy kis fej hagymát, és ezzel kevered ki a tört krumplit, utána sózod, borsozod, esetleg egy nagyon pici piros paprikát is lehet a hagymás olajhoz keverni! Ez is nagyon finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!