Túros batyut csinálok! Vagyis kelt tésztát. Hideg vagy elömelegitett sütöben süssem?
én is kaphatok ??? :) kedvenc péksütim :D
viccet félretéve,szerintem előmelegítettbe
Igen, szerintem is. Buktát, kakaóscsigát én is szoktam, ugye annak ugyan az a tésztája. A meleget szereti a kelt tészta, elvileg sokan azt mondják legjobb ha langyos még a liszt is mikor begyúrod. Hát nem tudom, annyira nem szoktam laca-facázni vele, de mindig jó. Amikor elkezded töltögetni a túrókrémmel, gyújtsd be a sütőt. Mire becuccolod mindet, kellő meleg lesz szerintem. :)
Kérek én is egyet! :D
Előmelegített.
Egyébként bármit sütsz, az a legjobb, ha a sütő előmelegített.(A tészta készítése előtt kapcsold be, és mire odaérsz a tepsivel kb. már jó is lesz.)
Üdv!
Igazuk van azoknak , akik azt mondják, hogy hideg sütőbe kell rakni.
Így még van ideje kelni a tésztának, jól tud dolgozni benne az élesztő.
Túrós batyú esetében a legideálisabb, ha megformázgatás után berakod a HIDEG sütőbe, vársz kb 10 percet, majd bekapcsolod, hogy elérje a kb. 180°C-os maximum hőmérsékletet.
Így addig hagyod benn, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Üdv: Egy vendéglőt üzemeltető szakácsnő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!