Van valakinek jó lángos receptje cukorbetegek részére?
Anyósom cukros, viszont imádja(imádná) a lángost. Nem tud sütni, úgyhogy meglepném egy jófajta lángossal.
Ötletek?
Előre is köszi.
Az én receptem állítólag a piacinál is jobb: 1 kg liszt, 3 pohár kefír, 3 tojás, 3 teáskanál só, kb. 2 dl picit cukros tejben felfuttatott 5 dkg élesztő. Ha megkel, olajba mártogatott kanállal szedek belőle, és olajos kézzel igyekszem egyenletes vékonyra kihúzni. Szeretjük, ha van ropis közepe. Bő, közepesnél valamivel erősebb lángon sütöm. Nagy a sikere, én is ismerőstől hallottam, de akik tőlem tudták meg a receptet, azóta így csinálják. Ha sok a tészta, nyugodtan lefagyaszthatod, vagy a hűtőben is eláll 3-4 napot. Jó étvágyat!
Ezt én a gyakoriról másoltam ki.Nekem tökéletesen bevált, azóta mindig ezt csinálom. DE csak fél adagot készitek. így is sok lesz.
Jah most látom, hogy cukros tejet ír, ne vedd figyelembe azt. Én is cukros barátomnak sütök, de soha nem cukros tejben vagy vízben csinálom a felfuttatást, hanem jön az élesztő azt kb. 1,5-2 deci vízben/tejben feloldom és hozzá kavarok 2-3 kanál lisztet, hogy olyan sűrűbb legyen. Ezt a kályha mellé teszem h legyen melegbe, és addig hagyom amig felfut, meg kell. És adom hozzá a többi dologhoz.
-első-
A lángosnál NEM a cukor, hanem a liszt a gond!
CSak nagyon óvatosan szabad belöle enni, mert rengeteg szénhhidrátot tartalmaz.
Jól van..Értelek, nem kell felháborodni, én is tudom, de liszt nélkül van lángos?!
Ő receptet kért, és én írtam ami nekem be vált, és azért hangsúlyoztam ki, hogy a cukrot nyugodtan elhagyhassa...Aztán az scak természetes h keveset ehet belőle, de ezt az anyósa biztosan tudja.
Csak azért érdeklődtem,mert cukorbetegeknek találtam már palacsinta receptet, de lángost nem.
A palacsintát pedig kukorica lisztből készítettem már, és tök jó lett. Egy kicsit ugyan vastagabb lett a tészta, de attól finom.
Egyébként köszönöm szépen a receptet.
Én azt a megoldást választom, hogy a receptekben szereplő lisztet különböző teljes kiőrlésű,alacsonyabb GL-indexű változatokra cserélem. Így mindent kapa cukorbeteg Férjem -természetesen a megengedett CH bevitel terhére.Bioboltokban sok jó lisztet találtam ezekhez, amiket vegyesen szoktam használni, illetve a Paleolit receptek között is vannak ötletesek!
Nekünk bevált, így pl. pizzát is ehet! Sőt az egész család ezeket az ételeket fogyasztja, ami mindenképpen hasznos-neki meg nem az az érzése, hogy "kilóg".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!