Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » El lehet így tenni laskagombát...

El lehet így tenni laskagombát télire?

Figyelt kérdés

Kaptam rengeteg laskagombát, amit szeretnék eltenni befőttes üvegekbe télire.


Úgy gondoltam, hogy kis olajon megdínsztelem a gombát, majd felöntöm vízzel, megsőzöm, teszek bele néhány babérlevelet, és 3-4 szem egész borsot. Főzöm egy 20 percig kb, majd forrón üvegekbe teszem benyomkodok bellé néhány szál rozmaringot, vagy kakukkfüvet és felöntöm olivaolajjal.

Ez így el fog állni? Vagy esetleg van valakinek más ötlete?


2011. ápr. 23. 13:01
 1/5 A kérdező kommentje:
*megsózom
2011. ápr. 23. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Üvegekben nem biztos, hogy eláll otthon körülmenyek között. Sokkal egyszerübb, ha a gombát megtisztitva és felapritva lefagysztod mindenféle fözés, párolás nélkül. Igy egy évig is eláll minden minöségveszteség nélkül - az egyetlem, amire figyelni kell, hogy az elkészités elött NEM SZABAD kiolvasztani, fagyottan kell kezdeni fözni ill. párolni. Igy olyan lesz, mint a friss, a felolvsztod, akkor viszont löttyedt és gumis vacak.
2011. ápr. 23. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen?

Én pont az ellekezőjét hallottam. Mármint, h nyersen nem szabad fagyasztani a gombát. Max dínsztelve, vagy elkészítve valamilyen ételnek...

A múltkor a paprika Tv-n láttam, hogy egy fickó megfőzte fehérbor ecetes vízben a gombákat, majd üvegekbe tette és felöntötte olajjal. Azt mondta, hogy így egy évig is elátt. Csak sajnos a pontos recepten nem tudom, illetve nem is találom sehol. :S

2011. ápr. 23. 13:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Màr sok éve nyersen fagyasztom le, és igy sokkal finomabb.

A fözés/párolásnak CSAK annyi az elönye, hogy kisebb helyen fér el, viszont utána igencsak gusztustalanul néz ki. (Egyébként a boltokban ha megnßezed, ott is minden gomba nyersen van lefagyasztva - mivel igy sokkal inkább olyan lesz, mintha frisset használna a vásárló)

2011. ápr. 23. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 gombamaster válasza:
A laskagombának a csiperkegombánál kisebb a víztartalma, így sokkal jobban fagyasztható. Mielőtt a mélyhűtőbe teszed érdemes blansírozni.
2012. szept. 10. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!