El lehet így tenni laskagombát télire?
Kaptam rengeteg laskagombát, amit szeretnék eltenni befőttes üvegekbe télire.
Úgy gondoltam, hogy kis olajon megdínsztelem a gombát, majd felöntöm vízzel, megsőzöm, teszek bele néhány babérlevelet, és 3-4 szem egész borsot. Főzöm egy 20 percig kb, majd forrón üvegekbe teszem benyomkodok bellé néhány szál rozmaringot, vagy kakukkfüvet és felöntöm olivaolajjal.
Ez így el fog állni? Vagy esetleg van valakinek más ötlete?
Igen?
Én pont az ellekezőjét hallottam. Mármint, h nyersen nem szabad fagyasztani a gombát. Max dínsztelve, vagy elkészítve valamilyen ételnek...
A múltkor a paprika Tv-n láttam, hogy egy fickó megfőzte fehérbor ecetes vízben a gombákat, majd üvegekbe tette és felöntötte olajjal. Azt mondta, hogy így egy évig is elátt. Csak sajnos a pontos recepten nem tudom, illetve nem is találom sehol. :S
Màr sok éve nyersen fagyasztom le, és igy sokkal finomabb.
A fözés/párolásnak CSAK annyi az elönye, hogy kisebb helyen fér el, viszont utána igencsak gusztustalanul néz ki. (Egyébként a boltokban ha megnßezed, ott is minden gomba nyersen van lefagyasztva - mivel igy sokkal inkább olyan lesz, mintha frisset használna a vásárló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!