Báránysült recept, amit kipróbáltatok és finom?
Ezer éve csináltam!
Előző nap (lehetőleg még d.e.)alaposan sózd be. Hosszú, hegyes késsel szúrjál bele lyukakat is, oda is szórj sót és a lyukakba tégy fokhagymát (ha nagyobb girizd, akkor elég kettévágnod, a kisebbeket úgy egyben). Füstölt szalonnával körbe-borítottam (vékony cérnával rákötöztem).
Sütőben (először sztem tehetsz rá egy pici vizet és alufóliával takard be), közben saját levével locsolgatva megpuhítani, utána szép piros-ropogósra sütni.
De biztosan kapsz még más tanácsot is. Ez egy volt a (remélhetőleg) sok közül.
Elöször leszedek róla minden faggyút, amit csak lehet, sóval bedörzsölöm, utána nagyon kevés olivaolajon átsütöm minden oldalon. Egy pecsenyesütöbe (vagy mély tepsibe) teszem, mellé 6-8 fej (NEM tévedés!!!) keresztben kettévágott fokhagymát teszek, egy-két ág rozmaringot (száritottból 2 teáskanál, de a friss jobb), és kevés vörösborral felöntve lefedem és párolom (sütö 160 fok, kb kilónként egy óra). Ha puha, akkor leveszem a fedöt (vagy alufóliát) és 200 fokon pirosra sütöm. Piritott burgonyával és a mellette párolódott fokhagymával tálalom.
Csak ajánlani tudom, nagyon finom. (Mediterrán vidékeken - Franciaország, Olaszország, Görögország, stb - nagyon elterjedt elkészitési mód
Első vagyok!
Az előző válaszadónak ment a zöld-kezecske. Ez oltárian finom lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!