Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék bevált vendég váró...

Szeretnék bevált vendég váró falatkák recepteket Húsvétra!?

Figyelt kérdés

Újítani szeretnék Húsvétra, szakítva a hagyományos szendvicsekkel, inkább valami fogvájós falaktákra, vagy valami hasonlóra gondoltam. Rákerestem már a neten, de túl sok időt nem fordítottam rá.

Szeretem átvenni a jól bevált módszereket, ötleteket.

Ha van javaslatotok, szívesen venném őket.

Köszönöm.


2011. ápr. 18. 10:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kiflit daraboljál fel, vajazd be az egyik felét, tegyél rá kolbászt, vagy sonkát, arra koktélparadicsomot, vagy uborka szeletet, vagy retek szeletet. Szúrd át fogpiszkálóval, és már kész is. Csinálhatsz szardínia krémet is, azzal bekened a kidliket, teszel rá még egy kis szardíniát, egy negyed citrom karikát, és átszúrod fogpiszkálóval. A kolbászosra még tehetsz sajtot is, és ha beteszed a sütőbe, amíg ráolvad a sajt, kész is a meleg falatka. Ennek a tetejére még tehetsz kecsöpöt is.
2011. ápr. 18. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!


Tulajdonképpen a fantáziád kérdése csak mit csinálsz. Nálunk jól bevált a fasirtgolyó, vagy sonkakocka zöldségekkel és kenyérrel fogpiszkálón, valami mártogatóssal. Ez lehet sima tartár, vagy fokhagymás tejföl, de bolondíthatod zöldfűszerekkel is a tejfölt. Esetleg negyedbe vágott toast kenyérre tojáskrém, kolbász, sonka. Szóval tényleg rajtad múlik. Remélem kaptál egy kis ihletet. :)

2011. ápr. 18. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 18. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Kedves 10:53!

Beavatnál a szardínia krém rejtelmeibe? Szóval, hogy készíted? Egyébként tetszik a szardínia krémes falatka.

A fantáziámra apelláltok, hát abból kevés van, azért tettem fel a kérdést.

2011. ápr. 18. 11:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én füstölt sprotniból szoktam csinálni. Lereszelek egy nagyobb fej vöröshagymát, abba teszek annyi vajat, hogy a krém kenhető legyen. Beleteszem az olajtól lecsurgatott sprotnit, villával összetöröm, és összekeverem. Izlés szerint teszek még bele mustárt, és egy kis citromlét. Tehetsz még bele fokhagymát is,és 2db keményre főtt tojást, és olívabogyót is, ha van, apróra vágva . Ennyi, és nagyon finom.
2011. ápr. 18. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!Írd be a gugliba, hogy "tavaszi tojástekercs" a receptgyár.hu-n. az az én saját receptem,de sajnos belinkelni nem tudom.

Szívből tudom húsvétra ajánlani, eddig még mindenki nagyon megszerette.

Olvasd el, hátha megtetszik.

Délután is írok még tippeket.

üdv.

2011. ápr. 18. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

A felszelt kiflit megkenem vajjal, rá megy a szalámi, arra egy karika főtt tojás, a tetejére (felváltva) egy csöpp mustár, vagy majonéz, vagy piros arany.


Az uborka, retek szeleteket a tálca szélére teszem, (mint egy díszítést) és ki mit akar, azt vesz ki belőle. Ugyanis, ha előre rápakolom a falatkákra, elázik tőle.

2011. ápr. 18. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Nagyon finom és mutatós az alábbbi kombináció:

friss paradicsom,mini mozzarella,paprikával töltött olivabogyó. a kicsi paradicsomoknak levágjuk a tetetét ,a paradicsomhúst kiemelejük (ezt máshoz fel kell használni)

és a helyére teszünk egy mini mozzarellaagolyót. erre egy szem olivát , és átszúrjuk fogpiszkálóval, vagy pici műa.szendvicsnyárssal.mozzarella esetében a paradicsom belsejét picit megsózzuk, és teszünk bele egy nagyon pici morzsolt bazsalikomot is.Ha van friss bazsalokomlevelünk

akkor azt tűzhetünk a paradicsomba a sajt mellé.

ugyanez elkészíthető feta kockával is, de akkor a sózást mellőzzük.kicsit csalhatunk is, mert elég drága, úgy, hogy

a paradicsomokat derékban kettévágjuk, úgy vájjuk ki, és a sajtgolyót is lehet felezni.

2011. ápr. 18. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Töltött gomba túró, sajtkrém, só, bors, kakkukfű dolgoz el töltsd közepes kicsit besózott gombikba, rá reszelt sajt, lefedve kiolajazott tepsiben 20 p. süsd, utolsó pár percre hagyd megpirulni a sajtott.


Cukkini tekercs sajt szeletővel hosszában vágj szeleteket só, bors, sonka, sajt tekerd fel, hústűvel szúrd át, fedet, olajozott tepsiben kb 25 süsd.

2011. ápr. 18. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!egy svédasztalos , céges ünnepségen voltam, ahol a legnagyobb sláger a kosárka volt.sós kosárkákba töltve négyféle remekművet raktak fel az asztalra, és mindenki falta...

1.darált pörkölt egy kis tejföllel lazítva,

2.csirkemájpástétom

3.tojáskrém

4.halkrém


Ezeket krémesre keverték és habzsákkal csavartan tették a kosárkákba.

Én a krémeket saját magam is meg tudom csinálni,de sós linzerkosárkát nem tudtam.

Végre a Metróban felfedeztem, hogy létezik, így már semmi akadálya, hogy én is elvarázsoljam a vendégeimet.

üdv.

2011. ápr. 20. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!