Szeretnék bevált vendég váró falatkák recepteket Húsvétra!?
Újítani szeretnék Húsvétra, szakítva a hagyományos szendvicsekkel, inkább valami fogvájós falaktákra, vagy valami hasonlóra gondoltam. Rákerestem már a neten, de túl sok időt nem fordítottam rá.
Szeretem átvenni a jól bevált módszereket, ötleteket.
Ha van javaslatotok, szívesen venném őket.
Köszönöm.
Szia!
Tulajdonképpen a fantáziád kérdése csak mit csinálsz. Nálunk jól bevált a fasirtgolyó, vagy sonkakocka zöldségekkel és kenyérrel fogpiszkálón, valami mártogatóssal. Ez lehet sima tartár, vagy fokhagymás tejföl, de bolondíthatod zöldfűszerekkel is a tejfölt. Esetleg negyedbe vágott toast kenyérre tojáskrém, kolbász, sonka. Szóval tényleg rajtad múlik. Remélem kaptál egy kis ihletet. :)
Kedves 10:53!
Beavatnál a szardínia krém rejtelmeibe? Szóval, hogy készíted? Egyébként tetszik a szardínia krémes falatka.
A fantáziámra apelláltok, hát abból kevés van, azért tettem fel a kérdést.
Szia!Írd be a gugliba, hogy "tavaszi tojástekercs" a receptgyár.hu-n. az az én saját receptem,de sajnos belinkelni nem tudom.
Szívből tudom húsvétra ajánlani, eddig még mindenki nagyon megszerette.
Olvasd el, hátha megtetszik.
Délután is írok még tippeket.
üdv.
A felszelt kiflit megkenem vajjal, rá megy a szalámi, arra egy karika főtt tojás, a tetejére (felváltva) egy csöpp mustár, vagy majonéz, vagy piros arany.
Az uborka, retek szeleteket a tálca szélére teszem, (mint egy díszítést) és ki mit akar, azt vesz ki belőle. Ugyanis, ha előre rápakolom a falatkákra, elázik tőle.
Nagyon finom és mutatós az alábbbi kombináció:
friss paradicsom,mini mozzarella,paprikával töltött olivabogyó. a kicsi paradicsomoknak levágjuk a tetetét ,a paradicsomhúst kiemelejük (ezt máshoz fel kell használni)
és a helyére teszünk egy mini mozzarellaagolyót. erre egy szem olivát , és átszúrjuk fogpiszkálóval, vagy pici műa.szendvicsnyárssal.mozzarella esetében a paradicsom belsejét picit megsózzuk, és teszünk bele egy nagyon pici morzsolt bazsalikomot is.Ha van friss bazsalokomlevelünk
akkor azt tűzhetünk a paradicsomba a sajt mellé.
ugyanez elkészíthető feta kockával is, de akkor a sózást mellőzzük.kicsit csalhatunk is, mert elég drága, úgy, hogy
a paradicsomokat derékban kettévágjuk, úgy vájjuk ki, és a sajtgolyót is lehet felezni.
Töltött gomba túró, sajtkrém, só, bors, kakkukfű dolgoz el töltsd közepes kicsit besózott gombikba, rá reszelt sajt, lefedve kiolajazott tepsiben 20 p. süsd, utolsó pár percre hagyd megpirulni a sajtott.
Cukkini tekercs sajt szeletővel hosszában vágj szeleteket só, bors, sonka, sajt tekerd fel, hústűvel szúrd át, fedet, olajozott tepsiben kb 25 süsd.
Szia!egy svédasztalos , céges ünnepségen voltam, ahol a legnagyobb sláger a kosárka volt.sós kosárkákba töltve négyféle remekművet raktak fel az asztalra, és mindenki falta...
1.darált pörkölt egy kis tejföllel lazítva,
2.csirkemájpástétom
3.tojáskrém
4.halkrém
Ezeket krémesre keverték és habzsákkal csavartan tették a kosárkákba.
Én a krémeket saját magam is meg tudom csinálni,de sós linzerkosárkát nem tudtam.
Végre a Metróban felfedeztem, hogy létezik, így már semmi akadálya, hogy én is elvarázsoljam a vendégeimet.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!