Tönkölybúza alapú ételekről szeretnék recepteket, tanácsokat, véleményeket. Használtok ilyet rendszeresen?
Mivel este főzök és a férjem sportoló -és szegénykét nem akarom állandóan salátával várni itthon és a felvágott+sajt+zöldség stb. és normális kajákkal is szeretném várni.
Ezért érdeklenének a receptjeitek vagy tanácsaitok ezzel kapcsolatban.
Köszönöm
Tönkölybúzás muffin sósan
Hozzávalók:
# 37 dkg tönkölybúza liszt (teljes kiörlésű)
# 2 dl tej
# 4 evőkanál vaj
# só
# 2 kávéskanál sütőpor
# 1 kávéskanál szódabikarbóna
# 1 gerezd fokhagyma
# 18 dkg reszelt sajt (bármilyen sajtból)
# fűszer ízlés szerint (rozmaring, petrezselyem)
# vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverem, a vajat felolvasztom, hogy jobban elkeveredjen, beleteszem a fűszereket, és a tejjel elkeverem. Hagyom pihenni 10 percig. Összeálló masszát kapok, amit a vajjal kikent formákba adagolok. A sütőt előmelegítem 180-200 fokra, majd 30-35 percig sütöm. Lehet, hogy kicsit beleragad a formába, tehát lehet papírkapszlival is csinálni!
Megjegyzés:
Nagyon egészséges, és teavajjal kiváló.
olyan jól kezelhető, mint a simaliszt ebben a receptben...
én van, hogy nem édesen eszem, hanem megtöltöm sonkával, salátával, és ketchuppel(mert sokkal kevesebb kcal, mint a majonéz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!