Marcipán házilag? Recepteket kaphatnék?
Figyelt kérdés
Tudom, h "jóbarátom a google", de én a Ti recepteitekre vagyok kíváncsi!! :)2011. ápr. 17. 08:58
11/12 anonim válasza:
tegyél hozzá egy tojásfehérjét, a mandula-porcukorhoz, s úgy gyúrd össze! lehet nem az igazi, de jó az nekünk! :)meg egy kis keserűmandula-aromát.
lehet dióból is.
12/12 pekfiu válasza:
Marcipant házilag nem fogsz tudni olyan minőségében csinálni soha sem. 1 kell hozzá víz, glükóz, citrmosav, kaliumszorbat, mandula és 3x annyi cukor a 3x masszához, az 1x masszához 1manudal 1 cukor. Nem cukorral hanem porcukorral csináljuk és nem bolti porcukorral mert abba van adalék hogy kevésbé álljon össze ami változatat az állagon. Ez az összes hozzávalót össze kell keverni és leszoktam hengerelni gránit hengergépen mert csak az képes a cukorot összetörni teljesen. Ha kész 1 napot hagyom pihenni zsákban. Hűtőbe tenni tilos. Másnap szoktam festeni. Magyarországon 4 marcipán készítő cég van. Én marcipant csinálok évi 30.000 kg hengerelek festék meg ételfestékkel. Tudom mit mondok mivel 2 legnagyobb marcipán forgalmazó cégnél vagyok terem főnök. Amiket fent írtok az csak pacsmagolas. Ha már minden áron kell nektek marcipán 1 kg darált mandula akár kávé dralaoval le kell darálni de csak addig míg nem engedi az olajat. 1 kg mandualhaoz 1 porcukor 1.5dl víz. Elsőnek robotgépe vizet a porcukorral keverjük el. Amikkr össze állt akkor akkor tegyük bele mandulát de csak lassú fokozaton keverjük és amikor már majdnem össze alt akkor végén 30sec 1 min maximum gyorsabb fokozaton. Utána gyúrjuk össze mehet uzsonnas tasakba levegő mentesen csomagolva. Mivel nincs benne kaliumszorbat /penész ellene,citrmosav /avasodas ellen így azért rövid időn belül használjuk fel az 1x marcipant inkább tölteléknek használják míg 3x azt bevonni. 3x marcipannál teljesen más a víz felvétel.... REMÉLEM ELÉG VILÁGOS ÉS HITELES VOLT AMIT ÍRTAM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!