Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marcipán házilag? Recepteket...

Marcipán házilag? Recepteket kaphatnék?

Figyelt kérdés
Tudom, h "jóbarátom a google", de én a Ti recepteitekre vagyok kíváncsi!! :)
2011. ápr. 17. 08:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

Házilag nem tudsz csinálni, mert hengergép kell hozzá, ami a cukrot és a mandulát összegyúrja.

Egyébként sokkal költségesebb otthon elkészíteni, mintha megvennél egy 20dkg-os marcipántömböt.

/egy cukrász/

2011. ápr. 17. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
54%

tudsz házilag marcipánt készíteni, nem feltétlen szükségeltetik hozzá hengergép...

ha nem hántolt mandulát használsz, szórd bele forrásban levő vízbe, zárd el a gázt, áztasd benne pár percig, vedd ki, papírtörlőn szárítsd meg, a héját így már könnyen lepattinthatod

darálóba (elektromos) tedd bele a mandulaszemek egy részét, és adj hozzá ugyanennyi porcukrot, ha homogénné vált gyúrd össze egy kis vízzel, ha túl ragacsos porcukrt adhatsz hozzá

így egyszeres marcipánt kapsz

/egy cukrász tanuló/

2011. ápr. 17. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
2011. ápr. 17. 12:55
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Kedves cukrásztanuló! Van még mit tanulnod...

A marcipánhoz soha nem teszünk vizet (sem tojást, mert majd jön olyan válasz is)!! Ezt felejtsd el! Az olajos magvak legnagyobb ellensége a víz, mivel meggyorsítja a romlásukat, dohosságot, penészességet okoz. Vizsgán ezzel a vízes mondatoddal tuti meghúznak.

A marcipán hozzávalói: olajos magvak és cukor. A hengergép pedig kisajtolja a magokból az olajat, ez fogja össze a cukorral. Ez a lényege a marcipánkészítésnek. Leírva könnyűnek tűnik, de egyáltalán nem az.

2011. ápr. 17. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
48%

persze, van még mit tanulnom, de amiket leírtál pontosan tudom

házilag így lehet marcipán készíteni, mivel a készítés során még nem csapódik ki annyi növényi olaj hogy össze lehessen gyúrni

az általam leírt módon már elkészítettem és teljesen jó, finomabb is mint a bolti

de akkor ott a műmarcipán ami ellen kedves cukrász kollégánknak sem lehet kifogása

2011. ápr. 17. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
hogy értetted az előbb, h "egyszeres marcipán". Mi az?
2011. ápr. 17. 14:15
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

1:1 arányban van benne mandula és cukor

tehát pl.: 1 kg mandula, 1 kg cukor

van a háromszoros, ami 1 kb mandula, 3 kb cukor -> többnyire ebből készülnek a boltokban forgalomban lévő marcipánfigurák

2011. ápr. 17. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
értem! köszönöm!
2011. ápr. 17. 14:34
 9/12 anonim ***** válasza:
81%

A cukrász marcipánja az igazi.

De tökéletes és sokáig eláll,ha házilag készíted,akkor is. Legfeljebb nem olyan síma,mint a cukrászoké.

Azonos mennyiségú fehérmandulát és cukrot darálj meg. Adj hozzá tojásfehérjét,és gyúrd jól össze. Ne tegyél egyszerre hozzá egy egész tojásfehérjét,mert lehet,hogy sok lesz. Ha sokat tettél hozzá,és nem áll össze,akkor tegyél még hozzá porcukrot. Színezheted is. Folpackban a hűtőben sokáig eláll. Kinyujtani pedig 2 folpack vagy sütőpapír között tudod.

Évek óta így készítem,és eddig még senki nem vette észre,hogy nem cukrásznál vettem.

2011. ápr. 20. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
29%
Nekem olyan recept is rémlik, hogy márványasztalon kell kinyújtani, de lehet, hogy az az Andrássy-torta:-D.
2011. ápr. 21. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!