Marcipán házilag? Recepteket kaphatnék?
Házilag nem tudsz csinálni, mert hengergép kell hozzá, ami a cukrot és a mandulát összegyúrja.
Egyébként sokkal költségesebb otthon elkészíteni, mintha megvennél egy 20dkg-os marcipántömböt.
/egy cukrász/
tudsz házilag marcipánt készíteni, nem feltétlen szükségeltetik hozzá hengergép...
ha nem hántolt mandulát használsz, szórd bele forrásban levő vízbe, zárd el a gázt, áztasd benne pár percig, vedd ki, papírtörlőn szárítsd meg, a héját így már könnyen lepattinthatod
darálóba (elektromos) tedd bele a mandulaszemek egy részét, és adj hozzá ugyanennyi porcukrot, ha homogénné vált gyúrd össze egy kis vízzel, ha túl ragacsos porcukrt adhatsz hozzá
így egyszeres marcipánt kapsz
/egy cukrász tanuló/
Kedves cukrásztanuló! Van még mit tanulnod...
A marcipánhoz soha nem teszünk vizet (sem tojást, mert majd jön olyan válasz is)!! Ezt felejtsd el! Az olajos magvak legnagyobb ellensége a víz, mivel meggyorsítja a romlásukat, dohosságot, penészességet okoz. Vizsgán ezzel a vízes mondatoddal tuti meghúznak.
A marcipán hozzávalói: olajos magvak és cukor. A hengergép pedig kisajtolja a magokból az olajat, ez fogja össze a cukorral. Ez a lényege a marcipánkészítésnek. Leírva könnyűnek tűnik, de egyáltalán nem az.
persze, van még mit tanulnom, de amiket leírtál pontosan tudom
házilag így lehet marcipán készíteni, mivel a készítés során még nem csapódik ki annyi növényi olaj hogy össze lehessen gyúrni
az általam leírt módon már elkészítettem és teljesen jó, finomabb is mint a bolti
de akkor ott a műmarcipán ami ellen kedves cukrász kollégánknak sem lehet kifogása
1:1 arányban van benne mandula és cukor
tehát pl.: 1 kg mandula, 1 kg cukor
van a háromszoros, ami 1 kb mandula, 3 kb cukor -> többnyire ebből készülnek a boltokban forgalomban lévő marcipánfigurák
A cukrász marcipánja az igazi.
De tökéletes és sokáig eláll,ha házilag készíted,akkor is. Legfeljebb nem olyan síma,mint a cukrászoké.
Azonos mennyiségú fehérmandulát és cukrot darálj meg. Adj hozzá tojásfehérjét,és gyúrd jól össze. Ne tegyél egyszerre hozzá egy egész tojásfehérjét,mert lehet,hogy sok lesz. Ha sokat tettél hozzá,és nem áll össze,akkor tegyél még hozzá porcukrot. Színezheted is. Folpackban a hűtőben sokáig eláll. Kinyujtani pedig 2 folpack vagy sütőpapír között tudod.
Évek óta így készítem,és eddig még senki nem vette észre,hogy nem cukrásznál vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!