Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem elég sós a tengeri só....

Nem elég sós a tengeri só. Melyik só sósabb?

Figyelt kérdés
Tengeri sót használok de szörnyen sótlan és nem az ízlelőbimbóimmal van a baj. :-) Sokkal több kell belőle. Milyet vegyek?
2011. ápr. 15. 18:33
 1/8 anonim válasza:
72%
Én elkezdtem Himalája sót használni, mert állítólag eglszségesebb és mikor elkezdtem használni, akkor vettem észre, hogy "sósabb" az íze. Elég drága egyébként: 1 kg 1000 Ft körül van.
2011. ápr. 15. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Használj rendes sót. Nem káros,ha nem sózod túl az ételt. Nem kell minden reklámnak hinni.
2011. ápr. 15. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Hmmm... elég sós az, csak már nem érzed az ízeket a sok sótól.
2011. ápr. 15. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
58%
A 99,9%-os NaCl-nál sósabb só nem létezik, a vákuumsó pedig ilyen! Az szomorú hogy embereknek nem jó a tiszta só 60Ft-ért és 1000-ért vesz olyat amiben minden szemét van.
2011. ápr. 15. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért a Himalája sót szemétnek nevezni enyhén szólva is tudatlanság.... Mi benne a szemét? A természetes ásványi anyagok?

Egyébként nem azt használok én sem,ráadásul nekem mindegy is ki mit használ, de azért leszólni nem kell.

2011. ápr. 15. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

"Azért a Himalája sót szemétnek nevezni enyhén szólva is tudatlanság"


Tudod csak vegyész vagyok mindössze. Kérdésem mi a fenének kell a sóba 20 különböző vegyület ami teljesen szükségtelen a sózáshoz de mivel nekem senki nem írta le hogy mik ezek joggal feltételezem hogy egészségre nem jók is vannak benne mivel színes ami olyan vegyületekre enged következtetni mint mangán pld ami épp nem jó!

2011. ápr. 15. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
kedves kérdező, nem a tengeri sóval van baj, sem az ízlelő bimbóddal, hanem azzal, hogy ezeknek már nincs sok közük a sóhoz. Minden sz....rt hozzá adnak, hogy ne legyen olyan sós és így többet kelljen venni belőle
2011. ápr. 15. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Jó az ízérzékelésed! Mi is észrevettük évekkel, de sajnos nem kerestük az okát: sok év betegeskedéssel fizettem a hanyagságomért.

Arról van szó, hogy a kereskedelemben kapható sókat, bizonyos, változó arányban (20-80%) kálium-kloriddal keverik, ettől van kevésbé sós íze, inkább fémes, kissé kellemetlen. És ilyenkor tesz belőle többet az ember és ezzel még nagyobb bajt okoz magának: mert a benne levő kálium-klorid lassan ölő méreg. Nagy adagban szívmegállást okoz.

Megoldás: tiszta Nátrium-klorid vásárlása. Pár boltban még állítólag lehet kapni az országan,a mi környékünkön sajnos nincs. Miután ez év februárjától az ÁNTSZ betiltotta a gyógyszertári tiszta só forgalmazást, mert az internet-cikkek felvilágosító hatására az emberek tényleg tenni kezdtek az egészségükért, a "betegségipar" nagy bánatára.

2011. máj. 3. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!