Nem elég sós a tengeri só. Melyik só sósabb?
Azért a Himalája sót szemétnek nevezni enyhén szólva is tudatlanság.... Mi benne a szemét? A természetes ásványi anyagok?
Egyébként nem azt használok én sem,ráadásul nekem mindegy is ki mit használ, de azért leszólni nem kell.
"Azért a Himalája sót szemétnek nevezni enyhén szólva is tudatlanság"
Tudod csak vegyész vagyok mindössze. Kérdésem mi a fenének kell a sóba 20 különböző vegyület ami teljesen szükségtelen a sózáshoz de mivel nekem senki nem írta le hogy mik ezek joggal feltételezem hogy egészségre nem jók is vannak benne mivel színes ami olyan vegyületekre enged következtetni mint mangán pld ami épp nem jó!
Jó az ízérzékelésed! Mi is észrevettük évekkel, de sajnos nem kerestük az okát: sok év betegeskedéssel fizettem a hanyagságomért.
Arról van szó, hogy a kereskedelemben kapható sókat, bizonyos, változó arányban (20-80%) kálium-kloriddal keverik, ettől van kevésbé sós íze, inkább fémes, kissé kellemetlen. És ilyenkor tesz belőle többet az ember és ezzel még nagyobb bajt okoz magának: mert a benne levő kálium-klorid lassan ölő méreg. Nagy adagban szívmegállást okoz.
Megoldás: tiszta Nátrium-klorid vásárlása. Pár boltban még állítólag lehet kapni az országan,a mi környékünkön sajnos nincs. Miután ez év februárjától az ÁNTSZ betiltotta a gyógyszertári tiszta só forgalmazást, mert az internet-cikkek felvilágosító hatására az emberek tényleg tenni kezdtek az egészségükért, a "betegségipar" nagy bánatára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!