Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tanácstalan vagyok. Mit főzzek?

Tanácstalan vagyok. Mit főzzek?

Figyelt kérdés

Előrebocsátom, hogy szárnyát bontogató konyhatündér vagyok. Ha a recept elém van téve, akkor könnyedén megcsinálom az ételek nagy részét.

Viszont ha nincs "leadva rendelés", akkor sakk-matt, egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy mit főzzek. Képes vagyok órákig lapozgatni egy szakácskönyvet, végül marad 20 étel, ami tetszik és nem tudok dönteni.

Valami kevésbé hízlaló, egészségesebb ételt szeretnék csinálni, de itt el is akadtam, hogy ezen belül konkrétan mit...

Ha valaki tudna ötlettel, recepttel vagy linkkel segíteni, nagyon megköszönném!

Illetve gyakorlottabbaktól kérdezném, hogy hogyan tudják napról napra eldönteni, hogy mit főzzenek? Mi alapján találják ki az aznapi "menüt"?

2011. ápr. 15. 09:47
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat, az kimaradt, hogy egészségügyi és ízlésbeli okokból a következő dolgokat nem tudom felhasználni: tengeri dolgok, olajbogyó, káposzta, articsóka, nyers hagyma (és egyéb "epés" hozzávalók).
2011. ápr. 15. 09:53
 2/7 anonim ***** válasza:

Ilyen estben jön apörkölt nokedlivel, illetve a palacsinta+bableves, vagy a csirkemell leöntve valami szósszal+zöldségek.

Az én zöldborsós tésztámat:

[link]

2011. ápr. 15. 09:57
 3/7 anonim ***** válasza:

3 hétre előre kell kitölteni, keresztben. Tehát pl. K: zöldbab K: karalábé, fasírt, K: spenót tojással

H: leves, kelt tészta

K: Főzelék

Sz: büfékaja

Cs: Ragu

P: hal, gomba

Sz: tészta, egytál

V: leves, hús, köret, savi, süti, kávé, konyak, sajt, gyümölcs, szivar

Kitűzzük a hűtőre.

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__73..

2011. ápr. 15. 10:00
 4/7 Tinker Bell ***** válasza:

Gyümölcsleves, borsóleves, bableves, zöldségleves, frankfurti leves, tojásleves

Tésztasaláta, gyros, pöri, tejfölös szelet, rakott káposzta, tepsis krumpli, lasagne

Az alapján döntünk, hogy ki mit enne, vagy mit ettünk régen, vagy újdonságokat találunk ki.

2011. ápr. 15. 10:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Fel van irva egy lapra hogy mik azok amiket mindketten szeretünk,kb 30 féle kaja,igaz ez csak 1 év "termése",folyamatosan bővül.

Ha nincs kedvem vagy nem akarok valami újat,akkor ezekből csinálom,amihez vagy hozzávaló van vagy kedvem van.

Vagy megmondom páromnak,hogy-

vagy eldöntöd mit ennél,addig nincs kaja

vagy te főzöl

2011. ápr. 15. 10:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyon jó módszerek, amiket az előttem levők írtak. Én azt szoktam "kitalálni", hogy vasárnap mire éhezek: ha pl. valami pörkölt nokedlivel, akkor már tudom, hogy a nokedliből annyit fogok főzni, hogy hétközben is maradjon egy evésre tojásos nokedlinek. Ha sültet készítek vasárnap hagymás törtkrumplival, akkor a krumpliból készítek annyit, hogy hét közben legyen egyszer krumplis-tészta. De mondhatod azt is, hogy a maradék sülthöz hétközben összedobsz valami főzeléket. A pörkölt-maradékból is "ki tudod találni", hogy éppen gulyás-levest főzől-e belőle, vagy éppen egy adag rakott zöldbabhoz még elég.

Vagyis készíthetsz magadnak olyan listát is, hogy bizonyos módon elkészített alap-ételeket hogyan lehet átvariálni ahhoz, hogy teljesen más jellegű étel legyen belőle.

2011. ápr. 15. 11:02
 7/7 anonim ***** válasza:

csirke-nagyon sok féleképpen-szezámmagos, paradicsomos, sajtos, tejszínes, gombás

ehhez krumpli, rizs, saláták nagyon mennek

főzelékek-spenót, tök, sóska, lencse, bab, borsó ezekhez fasírt, rántott sajt, párizsi, sertéssült, főtt tojás, pörkölt

rakott bab, brokkoli, karfiol,

paradicsomos húsgombóc

rakott krumpli, paprikás krumpli

tartalmasabb levesek: babgulyás-füstölt hús, gulyásleves, lencse, sárgaborsóleves fsütölt csülök, tejszínes krumplileves füstölt kolbász,-második-mákosguba, aranygaluska, pogácsa, gofri, fánk, palacsinta

zöldséglevesek, paradicsomleves, tojásleves, krémlevesek (brokkoli, sajtkrém stb)

tejberizs, rizskoch

tarhonyás hús, zöldséges rizseshús

öntött karfiol

rántott gomba, karfiol, gomba, borsó, tojáspörkölt

tészták, túrós, diós, mákos, grízes, krumplis

tejszínes-sajtos tészta

spenótos tészts

milánói spaget

én ezeket szoktam kombinálni

pizza

2011. ápr. 15. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!