Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A férjemnek hétvégén lesz a...

A férjemnek hétvégén lesz a születésnapja. Tortával szeretném meglepni, és recepteket szeretnék. Bevált, és finom legyen?

Figyelt kérdés
2009. márc. 2. 23:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amerikai palacsintatorta



Hozzávalók:


3 db tojás


12 dkg finomliszt


1 evőkanál sütőpor


1 csipet só


1,5 dl tej


1 db alma héjastól belereszelve ( a nagyobb lyukon)


1 evőkanál étolaj



Elkészítése: A tojások fehérjéjét az 1 csipetnyi sóval jó kemény habbá verjük, és félretesszük. A tojás sárgájához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgéppel jól összekeverjük. Majd óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét. A szokványos palacsintatésztánál egy sűrűbb, habosabb tésztát kapunk:



Hagyományosan palacsintasütőben kisütjük a tésztát. Ebből az adagból kb. 5-6 db palacsinta lesz. Tűzálló tálba tesszük, és rétegenként megtöltjük töltelékkel: dió, mák, lekvár, cukrozott kakaópor , gesztenyemassza... stb. Ízlés szerint. A tetejére palacsinta kerüljön.


Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 200 fokon.


Mikor már kicsit kihűlt lapáttal alányúlunk és egy nagy tálra helyezzük. Én csokoládéöntetet tettem rá, és cukorkákkal is díszítettem. Tejszínhabbal tálaltam:

2009. márc. 3. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyümölcsös túrótorta


Piskóta:

2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál víz, ezt turmixban felverni. Majd hozzáadunk 8 dkg lisztet, kis sütőport + a 2 tojás habját, és összekeverjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütni kerek kapcsos tortaformában.

Krém:

25 dkg krémsajtot, 4 lapos evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk.

Túrótöltelék:

50 dkg túrót, 4 citrom reszelt héját, 4 dl kefirt, 10 dkg porcukorral összekeverünk. Közben a 4 citrom levébe 4 evőkanál vizet teszünk és 1 csomag étkezési zselatint, összeforraljuk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a túróskeverékbe.

Elkészítés:

A tortaformát kikentem margarinnal. Majd alulra beletettem az előzőleg kisütött és kihűlt piskótatésztát. Erre rákentem az elkészített krémet. Szeletekre vágott gyümölcsöt (én őszibarackot) tettem rá egy rétegben. Erre öntöttem rá a kész túrótölteléket. Amikor a zselatin már kezdett kicsit keményedni, gyümölccsel ( én meggyel) körbedíszítettem.

Megjegyzés: Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!

2009. márc. 3. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Diós torta



Hozzávalók: 3 db tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál víz, ezt jól összekeverni, majd hozzáadunk a 12 dkg lisztet + a felvert 3 tojáshabot, és 1 kávéskanál sütőport és 5 dkg darált diót.



Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Kiborítjuk tálra. Ezután ugyanezt a mennyiségű tésztát dió helyett 2 evőkanál kakaóval újra megsütjük. Ha készt, mindkét tortalapot félbe vágjuk.



Krém: 20 dkg rámát 18 dkg porcukorral kikeverni. Ezután 4 dl tej, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, ebből sűrű pépet főzni, és ha kihűlt hozzákeverni a porcukorral kikevert rámát. Ízlés szerint a krémbe darált diót kb. 10 dkg-ot hozzákeverünk. Még rumot, vagy rum aromát rakunk bele. Én mazsolát is szoktam a már krémmel megkent piskótára szórni.


Majd a felvágott tortalapokat megkenjük a krémmel (az alábbi képnek megfelelően.) Végül a tortát kívülről is bekenjük a maradék krémmel. Dióval díszítjük. A fenti mennyiséget én 25 cm-es átmérőjű tortasütőben sütöm. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig.

2009. márc. 3. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

itt találsz nagyon finom recepteket :


[link]

2009. márc. 3. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Joghurt Torta


Hozzávalók: 2 pohár natúr joghurt

1 pohár krém joghurt

2 cs. Tejszínhabpotló por

1 cs. Zselatin (étkezési 50 g)

4 dl tej

10 kanál cukor


A három pohár joghurtot a zselatinnal elkeverjük, s gázon melegítjük addig, míg a zselatin szemcsék eltűnnek.

A porcukrot, a tejszínhabpótlót a tejjel csomómentesre keverjük, majd a két elegyet összeöntjük. Tortaformába öntve hűtjük.


Díszítés: bármilyen gyümölcs


Joghurt torta II.


Hozzávalók:

# 4 dl víz

# 1 csomag zselatin

# 3 dl tejszín

# 1 csomag habfixáló

# 5 evőkanál porcukor

# 6 doboz gyümölcsjoghurt

# 1 csomag vaníliás cukor

# 1 narancs

# 1 kivi

# 5 dkg mazsola

# 10 dkg meggykompót

# 20 szem (mirelit) eper vagy málna

#


# A díszítéshez

# tejszínhab

# gyümölcsök

# citromfű levelek


Elkészítés:

1.) 4 dl vízbe 1 csomag zselatint teszünk és felforraljuk, majd langyosra hűtjük.

2.) 3 dl tejszínbe a csomag fixálót és 5 evőkanál porcukrot teszünk, majd felverjük.

3.) 6 db gyümölcsjoghurtot összekeverünk 1 csomag vaníliás cukorral és mikróban meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint és az apró kockákra vágott gyümölcsöket (1 narancsot, 1 kivit, 5 dkg mazsolát, 10 dkg meggykompótot, 20 szem epret).

4.) Az egészet nagyon óvatosan hozzákeverjük a fixálós, felvert tejszínhez.

5.) Ha mindennel elkészítünk, fogunk egy legalább 4 literes - inkább lapos, mint magas) lábast, kibéleljük fóliával, és beletöltjük a joghurt krémet.

6.) Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk, majd másnap kiborítjuk egy tálra a megdermedt joghurt tortát, tejszínhabbal, eperszemekkel, narancs és kiviszeletekkel és citromfű levelekkel díszítjük.


Mediterrán Citromos Túrótorta



• 15 dkg darált keksz

• 4 dkg vaj


Töltelék:


• 2 db citrom leve és reszelt héja

• 2 kávés kanál zselatin por

• 25 dkg túró

• 8 dkg cukor

• másfél dl. habtejszín

• 2 db tojás


Bevonat:


• 1 cs. színtelen tortazselé

• vékony szálakra vágott citromhéj



Elkészítés:


A darált kekszet a puha vajjal jól elkeverjük, majd egy csatos tortaforma aljára öntjük, alaposan belenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, hogy a vaj megkeményedjen benne. Egy kis edénybe öntjük a citrom levét és a zselatint. 10 perc múlva felmelegítjük, amíg a zselatin fel nem olvad, félre tesszük hűlni. Egy tálban összetörjük a túrót, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a tejszínt és a citrom reszelt héját. Jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a zselatint és ezzel is elkeverjük. A tojásfehérjét felverjük és ezt is a túrós masszához keverjük, majd a behűtött kekszes alapra simítjuk. Vékony szálakra vágott citromhéjjal megszórjuk a torta tetejét, ráöntjük az elkészített folyékony tortabevonót és betesszük a hűtőbe.


Morzsás almatorta



Töltelék:

- 8 dkg puha vaj

- 7 dkg porcukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 15 dkg liszt

- 50 dkg alma

- 2 evőkanál citromlé

- ½ kk. őrölt fahéj 1 evőkanál porcukorral keverve


Tészta:

- 10 dkg puha vaj

- 10 dkg cukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 2 tojás

- 1 csipet só

- 1kk. reszelt citromhéj

- 10 dkg liszt

- 10 dkg búzaliszt

- 2 kk. sütőpor

- 6 evőkanál tej

- Vaj a formába


A morzsához a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd a lisztet a mixer dagasztófejével beledolgozzuk. A tésztát egy tálra morzsoljuk, majd letakarjuk, és hideg helyre tesszük.

Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojást és a sót hozzákeverjük. A citromhéjat, a liszteket és a sütőport a tejjel hozzákeverjük. Egy tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk. Az almát körkörösen ráfektetjük, fahéjas cukorral megszórjuk. A morzsát rászórjuk, és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.


Kirsch torta



A tortához magas kakaós piskótát sütök. Kb. 12-14 szeletes torta.

Töltelék:

• 1 nagy üveg meggybefőtt

• 5 dkg cukor

• 1 evőkanál reszelt narancshéj

• 3 dkg étkezési keményítő

• 4 evőkanál cseresznyepálinka


A tejszínes töltelékhez ill. díszítéshez:

• 3 db zselatinlap

• 7.5 dl tejszín

• 6 dkg cukor

• 7 evőkanál cseresznyepálinka

• 5 dkg étcsokis tortabevonó


A piskótát 3 lapra vágjuk. Közben a meggyet lecsepegtetjük, a levét félretesszük. Kb. 1.5 dl meggylét a cukorral, és a reszelt narancshéjjal felfőzzük. A keményítőt 6 evőkanál hidegvízben feloldjuk, és hozzáöntjük a meggysziruphoz, ezt kevergetve felforraljuk. Belekeverjük a meggyet, és 2 evőkanál cseresznyepálinkával illatosítjuk. A kihűlt töltelékkel megkenjük az alsó tortalapot, befedjük a második tortalappal, és a maradék cseresznyepálinkával meglocsoljuk. A tejszínes töltelékhez, a zselatint a hidegvízben áztatjuk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, és 5 evőkanál cseresznyepálinkával takarékon feloldjuk, 2 evőkanál tejszínnel simára keverjük, és a többi tejszínhabba keverjük. A hab felét a középső tortára simítjuk, és a harmadik piskótalappal befedjük. A maradék habbal a torta tetejét és oldalát bekenjük úgy, hogy kevés tejszínhab maradjon, amit habzsákba töltünk, és csillagnyomóval a tortára körben 12-14 rózsát nyomunk. A félretett meggyszemeket rátesszük a habrózsákra. A tortabevonó csokit durvára reszeljük, és a torta tetejét és oldalát megszórjuk vele.

2009. márc. 3. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!