Mondanátok cukor és lisztmentes kajákat?
belekezdtem egy se cukor,se liszt diétába és nem tudom mit egyek
mondjuk valami egyszerűt,mert nem tudok főzni :)
gyümölcsöket eszek persze
nem minden cukorra értem
Én is ilyesmit csinálok egy ideje. Ma 1 pangasius (chili+ételízesítő) mellé paradicsom és 4 gombafej volt a menü. Sok joghurtot (natur) eszek, fagyasztott gyümölccsel (de ezt magában is). Vacsorám gombás omlett lesz, még egy kis paradicsommal :)
Amúgy sok dolgot ehetsz, a lényeg, hogy te főzd meg. Én már összeírtam párat: csirkemellből pörkölt (ezt pl nagyon kevés főtt krumplival, vagy teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztes tésztával/tarhonyával (tojásmentes), mondjuk ez nálam már kicsit bűnözésnek számít), grillezett zöldségek, gombapörkölt, főtt zöldségek (karfiol, brokkoli, répa stb...), levesek... A halat és csirkét is lehet kicsit ízesíteni például ha bepácolod fokhagymás joghurtba, vagy chiliszószba. De már sikerült curryt is főznöm ebben a szelemben. Alaprecepteket nosalty.hu-n nézz és azt formáld úgy, hogy jó legyen. Én azt hiszem ezt főzés nélkül nem fogod megúszni, de hidd el nem kell hozzá nagy tudás és még olyan sok idő sem.
Zöldséges rántoták,
bab, kukorica konzervből saláták, egytál kaják
pirits 1 hagymát, rá a konzerv, füszerek szója szósz, pari püré... fagyasztott zöldségekből is lehet ugyan így csak akkor kevés vízet is tegyél hozzá.
Babot nem ehetsz, a cukrosok se ehetnek, mert rengeteg a szénhidrát benne.!
Egyébként egyszerűbb,mint gondolnád. Amibe cukor kéne, azt helyettesísd mondjuk Ezerédes folyékony édesítőjével, ez fruktóz alapú és nincs műíze. Így csinálhatsz olyanokat, amibe cukor kéne. A lisztel kell vigyázni. Nincs fehérkenyér, se teljeskiőrlésű, mert az ugyanaz, csak zsemle, max az a fekete színű rozskenyér.Nincs péksüti és leveles tészta.
Ha valamibe rántás kell, azt is ki lehet váltani mással, de mivel a rántás összességében nagy mennyiségre oszlik szét, ezért azzal bűnözhetsz kicsit.
És lap,hogy megtanulj főzni, mert akkor tudod ezeket a trükköket megcsinálni.
Egyet értek az egyik előttem válaszolóval, főzni mindenképpen kell, mert rengeteg előre készített kajában van liszt és cukor.
Viszont nagyon egyszerű rántottát készíteni, sok mindennnel felturbozhatod, és ha több fehéjével csinálod, akkor diétás.Főtt tojás tejföllel, kefirrel, joghuttal.
Zölségleves, fözelék sűrítésképp belefőzöl egy-két krumplit, aztán a végén leturmixolod.Még nagyon sok ilyen van, amit ehetsz, csak magadnak kell elkészítened.
Rizibizi
Sült krumpli
Sült csirke
Kolbász
Csalamádé meg uborka sajáta
Kannásbor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!