Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsvétvasárnap templomból...

Húsvétvasárnap templomból hazajövet mit adnátok a húsleves, főtt hús után még meleg ételt második fogásnak, amit megmelegithetek? A kosárból a megszentelt finomság csak utána jönne.

Figyelt kérdés
2011. ápr. 13. 08:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis gyenge (= nem túl zsíros) húsvéti bárány-pörkölt. Ezt meg tudod főzni előtte való nap, a reggeli készülődés közben a hozzávaló krumpli is megfő, leszűröd. Semmi baja sem lesz a gázon beborítva, amíg a templomban vagytok.


D: nagyon szép szokás, őrizzétek minél tovább!

2011. ápr. 13. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:

Esetleg valami rakott dolog? Rakott káposzta vagy karfiol, netán rakott krumpli gazdagon?

Vagy ha úgy is lesz utána hús, akkor szilvásgombóc. :)

2011. ápr. 13. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segitségeteket, de még jobban a kedves sorokat, ahogyan irtátok. Kivánok Nektek egészségben, boldogságban gazdag, áldott húsvétot!
2011. ápr. 13. 14:28
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:


6 egész csirkecomb


20 dkg reszelt füstölt sajt


2 dl tejföl


1 fej hagyma


bazsalikom


1 leveskocka


1 ek. paradicsompüré


só, bors


liszt


vaj vagy margarin



Ezt az ételt én csirke felsőcombból készítem,(mert legalább hús is van rajta, sőt a gyerekekét ki is csontozom, mert nem szeretnek a csonttal vesződni.), sózom, borsozom. Margarinban mindkét oldalát elősütöm és egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba teszem (mennyiségtől függően). A maradék zsiradékba az apróra vágott hagymát megfuttatom, megszórom bazsalikommal vagy apróra vágott friss bazsalikommal, keverek hozzá 1 ek. paradicsompürét, majd felöntöm 2 dl húslevessel, amit 1 húsleveskockából és 2 dl vízből készítetek. Ráöntöm a húsokra, majd alufóliával lezárom és 210 fokos sütőben megsütöm. Közben a reszelt sajtot összekeverem a tejföllel, és a már megpuhult húst bevonom vele. Még annyi időre visszateszem a sütőbe, míg kicsit megpirul a teteje.


Megjegyzés: hihetetlenül omlós, finom és előre elkészíthető étel, mert elég, ha csak a sajtos tejföllel sütjük át frissen.


Forrás képekkel az elkészítésről:

[link]

2011. ápr. 13. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a részletes leirásod. Valami ilyesmi lesz majd.
2011. ápr. 13. 14:52
 16/21 anonim ***** válasza:

Szia! most tudtam visszajönni a géphez, és, hát bevallom vártam is folytatást...:)

Nagyon jó olvasni , ilyen szép vallási szokásokról és ilyen kedves emberekről, akik büszkék is rá.

Szívből gratulálok, hogy fiatal létedre is tartod Magad

az ünnepi szokásokhoz.

Remélem a sok jószándékú ajánlatból megtalálod a kedvedre valót.

üdv.

2011. ápr. 13. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm jószivvel irt segítő soraitokat. Jó tudni, hogyha gondja van valakinek, ismeretlenül is kap segitséget.
2011. ápr. 13. 18:03
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem írnék javaslatot,hogy milyen ételt készíts mert azt már megtették előttem egy jó páran, de azt én is leszeretném írni,hogy bár nem vagyok templomba járó ez szerintem is egy nagyon szép szokás és tartsátok meg amíg lehet.:)
2011. ápr. 13. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Én az Alföldön élek,de erre nem szokás húsvétkor az ételt megszentelni. Sem a katolikusoknál,sem a reformátusoknál megáldani. Az öcsém katolikus pap volt,elég sokfelé élt az országban,de ő sem beszélt ilyen szokásról

Csak Erdélyben hallottam ilyen szokásról. Szép ez a hagyomány,és őrizzétek meg továbbra is.

Kegyelemteljes ünnepet kívánok nektek.

2011. ápr. 13. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
Tippeket már kaptál, csak gondoltam leírom, hogy én is szabolcsi lány vagyok és reagálni szeretnék, aki nem tudta, hogy ez katolikus szokás, a reformátusoknál nincs ilyen. Egyébként itt Bp-en is van a katolikus templomokban pászka szentelés!
2011. ápr. 14. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!