Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolti vagy házi sonka lesz...

Bolti vagy házi sonka lesz húsvétkor?

Figyelt kérdés
Melyik éri meg jobban? Tapasztalatok?
2011. ápr. 12. 10:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ház van minden évben. Saját készítésű:)
2011. ápr. 12. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Házi- Abban nincs semmilyen tartósítószer a són kívül.és rendesen fel van füstölve. Össze sem hasonlítható a bolti gyors érlelésűekkel.
2011. ápr. 12. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én bolti csülköt főzök, nekem az vált be.
2011. ápr. 12. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Biobarlang-ból rendelt bio kötözött sonka. nyami :P
2011. ápr. 12. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A házinak van igazi sonka ize,igaz drágább de ha nem tul nagy a család és megengedhetitek maagtoknak akkor érdemesebb áldozni rá.A kötözött is fini,de a nyomába se ér.

Régebben boltit vettem,de tavaly már házit(meg gyerekkoromban volt mindig házi).Igaz nálunk 2 főre kell.

2011. ápr. 12. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Házi lesz, a férjem csinálta. A fiamnak és a családjának is viszek belőle.
2011. ápr. 12. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

Házi lesz nálunk is. :)

(A bolti gyors érlelésű, kb 50% víztartalmúban nem bízom...)


Üdv!

2011. ápr. 12. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 doboszoli ***** válasza:
100%

Döntsön mindenki maga. Leírom a készítését mindkettőnek.

Üzemi, gyorspácolt:

A húst nagy nyomáson beinjektálják pácsós lével, meg különböző adalékokkal, majd 2-3 nap múlva forró füstön, füstölőgyantával "megfüstölik". Főzéskor, miután a fizika szabályai szerint az oldat a töményebb felől a hígabb felé áramlik, kifől a sós lé, összemegy alaposan.

Házi, hagyományos(ahogy én is készítem, közel egy mázsa érik):

A nyers húst besózom jódmentes konyhasóval. Két nap múlva átsózom, utána 2 hétig naponta forgatva, az engedett lével locsolgatom.(macerás) Füstölés előtt 24 órával, fedőpácba teszem, ahol a hús külső-belső sókoncentrációja

kiegyenlítődik. Leszikkasztás után 16-20 órát füstölöm hideg akácfüstön.

Árak: előbbi 6-900 forint, utóbbi 1700-től felfelé kilónként.

Érdemes mindkettőt megkóstolni, és utána dönteni.

2011. ápr. 12. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én is a házira szavazok:)
2011. ápr. 13. 09:07
 10/13 anonim ***** válasza:
Doboszoli! Eladásra is csinálsz?
2011. ápr. 13. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!