Nagy kockazattal jar, a terhesseg alatt fogyasztott hazi
keszitesu fustolt sonka, majonezes padlizsankrem
fogyasztasa?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem mindkettot, de azt olvastam es hallottam,hogy ezek es hasonlo az etelek nem ajanlottak kismamaknak a szalmonella fertozes miatt.Ehetem ezeket, vagy inkabb ne?Az egesz csalad evett beloluk, es senkinek semmi baja.
Koszonom a valaszokat!
2009. szept. 15. 11:10
1/6 anonim válasza:
Mindig felmegy bennem a pumpa,amikor ilyesmiket olvasok.Nyugodtan ehetsz bármit,ha az nem romlott.Miért kapnál tőle szalmonella fertőzést?A terhesség nem betegség,csak ahogy régen mondták : másállapot.Felesleges mindentől riadozni.Ha mindig csak azt eszed ( és később majd a babád is ),amit a sok nagyokos ajánl,akkor akár éhen is halhatsz.
2009. szept. 15. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 anonim válasza:
elvileg mindent tudsz, neked kell mérlegelni. én nem ettem ilyeneket a fiammal sem, és most sem, hogy újra babát várok. a padlizsánkrémet anyám a kérésemre tojás nélkül tejföllel/olajjal, citrommal csinálta, a sonkát meg ha nagyon kívánod süsd meg egy kicsit, így nincs kockázat, de nem is kell lemondani semmiről. 99%, hogy ha így ennéd ezeket sem lenne semmi baj, de gondolj bele milyen mérges lennél magdra, ha mégis, nem éri meg torkoskodni, legalábbis szerintem...
2009. szept. 15. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
3/6 anonim válasza:
En 17 hetes kismama vagyok de megorulok a finom hazi keszitesu kolbaszert. :) En ettem belolle, nagyon jol esett, meg valamelyik nap beszalonnaztam. Ezek is mind fustoltek egyik sem volt fozve. Anyukam 3 egeszseges gyereket szult es vegig zabalta o is a hazi keszitesu finomsagokat a disznosajttol a sonkaig. Nem hiszem, hogy gond lenne, foelg ha tudjatok, hogy honnan jon a husi, nem volt beteg az allat. A majonezrol en is hallottam, hogy nem ajanlatos enni de az uzleti majonezt pl globus, helmans stb. nyugodtan lehet fogyasztnai mert pasztorizalt benne a tojas vagy tojasporbol keszult maskent nem allna el honapokig a polcon. Ha olyan tojast veszel amin van egy pecset allitolag egy oroszlnafej vagy egy oroszlan akkor az kezelve lett szalmonella ellen es azt nyugodtan lehet fogyasztani. Csak azzal a tojassal van gond ami nem tudod, hogy honnan szarmazik es nincs rajta pecset. Jo etvagyat es boldog babavarast!
2009. szept. 15. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 anonim válasza:
mindenem a tojásrántotta,majonézzel nyakonöntve,vagy tejföllel.aznap megeszek mindent,másnap kidobom.ha én keverem a majonézt,aznap én megeszem,másnap a családom,harmadnap kuka.ráadásul a rántottát ugyn esszük,hogy kicsit lágyan.inkább a házit edd,mint a piacon megvett kolbászt,sonkát.szakmában dolgozom,tudom mi van benne.
35km
és szerintem a családod se enné meg romlottan.és mi a garancia,hogy bolti dolgokban nincs e szalmonella.bármiben.
2009. szept. 15. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 anonim válasza:
én is ettem/eszek sima házi készítésű kolbászt... ha bajod lesz valamitől biztos hogy nem a sonkától, tojástól, persze ha az nem romlott. Ha romlott úgye eszed meg. Egyél nyugodtan amennyi jól esik. :-)
26 hetes kismama
2009. szept. 15. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
6/6 anonim válasza:
Szerintem ha tudod, hogy normálisan megfüstölték a sonkát, kolbászt, miért ne fogyaszthatnád? Attól, hogy házi? Én a bolti, ismeretlen eredetűtől néha jobban félek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!