Lehet házi kolbászt enni terhesség alatt?
Én csak most olvastam hogy ezt nem ajánlják terhesen, mert tulajdonképpen nyers.Én eddig kívánós korszakomban jó adagot megettem belőle, de gondolom nem lesz tőle baja a babának ugye? A 12. hetes uh-n minden ok volt.
Üdv: 13 heteske
Annyi mindent nem lehetne enni igazàbol,de hàt nem tilthatod meg magad elöl az összes létezö ételt.
Sok kérdés érkezik,lehet-e enni ezt,lehet -e inni azt.
Nos.
Egyél igyàl mindent ami jol esik mértékkel!
Kizàrva dohànyzàs,alkohol,energiaital,drog.
Boldog babavàràst!
A terhességem alatt csak házikolbászon, szalonnán, sonkán éltem. én nem eszem meg a bolti szalámit, és a kisfiam most 14 hónapos és semmi baja nem volt születésekor se most.
De ha nagyon aggódsz akkor kérdezd meg a dokit vagy a védőnőt.
Szerintem nyugodtan egyél amennyi jólesik. További jó étvágyat!
szia.Én is utánanéztem, és a doki is azt mondta, hogy inkább ne.nemhiszem, hogy totál ártalmas, hanem inkább csak ártalmas lehet,a nyers husi matt.én hébe hóba ettem egy keveset amikor megkívántam,szerintem egy kevés néha neked se árt.
bodog babavárást.
Szia! A "nem ajánlják"-ot én mindig úgy értelmeztem, hogy lehet, de ne minden nap és nem kizárólagosan.
Szóval én ettem kolbászt, sonkát, szalonnát, penészes sajtot, mákostésztát és minden olyan kaját, ami puffasztott.
A házi kolbász szerintem meg minimum füstölt, tehát nem nyers.
Szóval, ha azt kívánod edd azt, de ne egy héten keresztül napi 3 szálat.
Üdv.
Ha eddig nem lett bajod tole, akkor az eddig elfogyasztottol mar nem lesz bajod. A nyers hussal annyia abaj, hogy nagyobb az etelmergezes veszely. Azt viszont terhesen nehezebben kezeli a szervezet, mint ha nem vagy terhes, nagyobb a veteles kockazata is.
Szoval ha eddig nem lett tole bajod, akkor attol amit eddig ettel, mar nem is lesz.
Viszont minden alkalommal, ha eszel ilyeneket, ugyanez a helyzet all elo.
(en is eszek ilyeneket)
A nyershúsok nem a fertőzésveszély miatt kerülendők? Olyan élősködők és baktériumok lehetnek az állatban, melyek veszélyesek kismamáknak (toxoplazma)?
Nyugtassatok meg, hogy nem ezért nem szabad!
Nem nyers, ha kisütöd, vagy füstölve van, mert akkor egy természetes tartósításon átesik.
Egyél nyugodtan. Akkor lenne baj, ha beteg állatból készült volna, de remélhetőleg ezt tudni lehetne.
Inkább a hurkával vigyázz, mert az csupa belsőség, ami tüdő, vese, máj..pont amivel az állat a mérgeket szűri élete során, ezért anyagában lehet gondot okozó dolog.
Most a 38. hetemet töltöm, és ott a hűtőben a sütnivaló kolbi, ma lesz is, de nem aggódok. A hurkát megeszi a párom.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!