Segítség! Uborkasalátát hogyan kell csinálni?
Férjem szakács végzettségű, én meg még bontogatom a gasztronómiai szárnyaimat (és most nagyon diplomatikus voltam magammal szemben...). Nemrég elment, előtte megkért, hogy csináljak uborkasalátát. Elmondta, hogy miből mennyi kell, de a szita agyamból kiestek a mennyiségek, csak annyi maradt meg, hogy ecet, víz, cukor, hagyma...
Tudnátok segíteni, hogy mi a tuti recept?
mindig veszekedtem az uborkát, sóskát(!), káposztát besózva "kicsavarókkal".
Miért jó az, hogy a növény természetes nedveit kicsavarjuk, majd csapvízzel visszapótoljuk? Még ha az a víz fűszeres is.
éna kígyóuborkaát alaposan megmosom és hámozóval csíkosra húzum le. szóval fele héj maradjon rajta. ezután szeletelem és csak annyi sót teszek rá, amennyi a lébe kellene.ettől egy kicsit összeesik. közben elkészítem a levet, ránézve az uborkára, hogy majd ellepje.ebbe teszek cukrot pár evőkanállal és kevergetve feloldom.(az ecetes vízben lassabban oldódik fel)ezután teszek bele két ek. ecetet és innéttő kóstolgatom, hogy finom édessavanyú legyen.hozzákeverem az uborkát, ami sós, és jól összekeverem. még egy kóstolás, mert a sótol változhat az ize, ha még kell egy pici cukor, ecet mehet bele.
nyáron én is szoktam a tetejére cikkekre vágott paradicsomot is körberakni.
mi nem tejfölözzük, de ettem már olyat és úgy is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!