Segítség! Uborkasalátát hogyan kell csinálni?
Férjem szakács végzettségű, én meg még bontogatom a gasztronómiai szárnyaimat (és most nagyon diplomatikus voltam magammal szemben...). Nemrég elment, előtte megkért, hogy csináljak uborkasalátát. Elmondta, hogy miből mennyi kell, de a szita agyamból kiestek a mennyiségek, csak annyi maradt meg, hogy ecet, víz, cukor, hagyma...
Tudnátok segíteni, hogy mi a tuti recept?
Nem tudom milyen ubid van.
Én a kb. 30 centis kigyóuborkához igy csinálom:
3 kanál cukor
1 kanál 10 %-os ecet
1 kávéskanál só
kb. 1,5-2 dl viz - mert az uborka enged még hozzá
3 gerizd fokhagyma
Ha áll egy fél órát, megfelelő mennyiségű leve lesz.
Ja, és az uborkát csak beleszelem, nem nyomkodom ki.
Sok sikert
Kb. harminc centis uborkám van.
Köszönöm a tippeket, akkor a recept alapján próbálom és utánkóstolgatom.
Paradicsom módjával mehet bele?
Köszönöm, az utolsó válasz nagyon hasznos volt!Gondolom te már fakanállal a kezedben születtél, soha nem kellett megtanulnod, hogy mit hogyan kell csinálni, hogy később már rutinból menjen.
A többieknek nagyon köszönöm a választ, megyek is uborkát szelni, remélem finom lesz :)
Hát, sikerült kb két liternyit csinálnom, mert most édes, most ecetes, na még egy kis só, most meg sós, megint édes, nosza egy kis víz...
De egész finom lett a végére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!