Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítség! Uborkasalátát...

Segítség! Uborkasalátát hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés

Férjem szakács végzettségű, én meg még bontogatom a gasztronómiai szárnyaimat (és most nagyon diplomatikus voltam magammal szemben...). Nemrég elment, előtte megkért, hogy csináljak uborkasalátát. Elmondta, hogy miből mennyi kell, de a szita agyamból kiestek a mennyiségek, csak annyi maradt meg, hogy ecet, víz, cukor, hagyma...

Tudnátok segíteni, hogy mi a tuti recept?

2011. ápr. 9. 14:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen ubid van.

Én a kb. 30 centis kigyóuborkához igy csinálom:

3 kanál cukor

1 kanál 10 %-os ecet

1 kávéskanál só

kb. 1,5-2 dl viz - mert az uborka enged még hozzá

3 gerizd fokhagyma

Ha áll egy fél órát, megfelelő mennyiségű leve lesz.

Ja, és az uborkát csak beleszelem, nem nyomkodom ki.

Sok sikert

2011. ápr. 9. 14:39
 2/12 Tom Benko ***** válasza:
35%
Pakold össze, aztán kóstolgass, amíg jó nem lesz. Kb. egy tál vízbe két kanál ecet meg egy cukor, hagyma, uborka arányosan, aztán paprika rá dísznek.
2011. ápr. 9. 14:39
 3/12 A kérdező kommentje:

Kb. harminc centis uborkám van.

Köszönöm a tippeket, akkor a recept alapján próbálom és utánkóstolgatom.

Paradicsom módjával mehet bele?

2011. ápr. 9. 14:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Uborkasalátába paradicsom? fúúj
2011. ápr. 9. 14:58
 5/12 anonim ***** válasza:
26%
Én lehámozom az ubit, leszelem vékonyra, besózom egy tálban, mikor levet enged kicsavarom belőle a vizet. Egy jénaiba teszek kevés vizet, ecetet, cukrot, őrölt borsot és csipet pirospaprikát. Bele teszem a kifacsart ubit és ha szereted még némi tejföllel ízesítheted. Van aki fokhagymát tesz bele, én azzal nem szeretem. Valamikor paradicsomot szelek bele, de akár vékonyra szelt lilahagymát is tehetsz bele.
2011. ápr. 9. 15:01
 6/12 anonim ***** válasza:
41%
Már ne haragudj még jó h a pasid szakács mert ha még ezt se tudod megcsinálni akkor a pasi igencsak éhenhalna.
2011. ápr. 9. 15:02
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, az utolsó válasz nagyon hasznos volt!Gondolom te már fakanállal a kezedben születtél, soha nem kellett megtanulnod, hogy mit hogyan kell csinálni, hogy később már rutinból menjen.

A többieknek nagyon köszönöm a választ, megyek is uborkát szelni, remélem finom lesz :)

2011. ápr. 9. 15:08
 8/12 anonim ***** válasza:
65%
Aki férjhez megy annál ez alap. Sztem.
2011. ápr. 9. 15:32
 9/12 A kérdező kommentje:
Jogos, akkor ha hazaért, megmondom, hogy keressen egy válóperes ügyvédet, mert válunk és ha már megtanultam jól főzni, ismét csapunk egy esküvőt!
2011. ápr. 9. 15:39
 10/12 A kérdező kommentje:

Hát, sikerült kb két liternyit csinálnom, mert most édes, most ecetes, na még egy kis só, most meg sós, megint édes, nosza egy kis víz...

De egész finom lett a végére!

2011. ápr. 9. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!