Tepsis krumpli?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 09:06
1 2
 11/16 doboszoli ***** válasza:

Nálunk nem köretként, hanem egytál(ill.egytepsi)ételként divatos.

Öreg coca zsírjával kikent tepsibe kerül a karikázott nyers krumpli, innen a fantázia, ill. a hűtő, kamra tartalma szab határt.

Mehet bele füstölt kolbi, sonka, húsos(meg nem húsos)szalonna, vöröshagyma, fűszerek, gomba, meg a kismaci faxa.

Tetejére tejföl gazdagon, alufólia, majd rápirít.

Akkor szokott készülni, ha épp nincs idő főzni.

2011. ápr. 7. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
Irja egyikőtök, hogy 20 percig áztatja a megmosott krumplit. Miért???? még nem hallottam, hogy a krumplit áztatni kell, legfeljebb feketedik a vizbe, nem?
2011. ápr. 11. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
19:21 Nálunk is egytál étel,nem köret.Mi imádjuk,nem csak akkor,ha nincs idő főzni.Én is abból dobom össze,ami éppen van otthon,legtöbbször bacon szalonna.(Elején írtam.)
2011. ápr. 11. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 doboszoli ***** válasza:
Az, hogy az áztatás mit ad hozzá értékben, nem tudom, de a vízben a krumpli éppen, hogy nem feketedik meg, ha ellepi.
2011. ápr. 12. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:

19:40,

nem feketedik a vízben. Akár előző nap megtisztíthatod a másnapra szánt krumplit.Hűtőben vagy hűvös helyen teljesen rendben van.

A 20 perces áztatást egy nagyon jó szakácstól tanultam, nagyon régen (Gundeles tanuló volt), először is nem tapad össze, mert a felületéről, és kicsi mélységben is kiázik a keményítő.

A másik ok, de ez nem a tepsisre, hanem a hasáb burgonyára vonatkozik: ha meg is törlöd az áztatás után szárazra, akkor könnyebben pirosra sül a felületi keményítő hiánya miatt és roppanó lesz a "kérge".

A sütőolaj pedig nem fröcsköl.

2011. ápr. 12. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 doboszoli ***** válasza:
Logikusnak hangzik. Megint tanultam valamit. Köszönöm!
2011. ápr. 12. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!