Tepsis krumpli?





Nálunk nem köretként, hanem egytál(ill.egytepsi)ételként divatos.
Öreg coca zsírjával kikent tepsibe kerül a karikázott nyers krumpli, innen a fantázia, ill. a hűtő, kamra tartalma szab határt.
Mehet bele füstölt kolbi, sonka, húsos(meg nem húsos)szalonna, vöröshagyma, fűszerek, gomba, meg a kismaci faxa.
Tetejére tejföl gazdagon, alufólia, majd rápirít.
Akkor szokott készülni, ha épp nincs idő főzni.




















19:40,
nem feketedik a vízben. Akár előző nap megtisztíthatod a másnapra szánt krumplit.Hűtőben vagy hűvös helyen teljesen rendben van.
A 20 perces áztatást egy nagyon jó szakácstól tanultam, nagyon régen (Gundeles tanuló volt), először is nem tapad össze, mert a felületéről, és kicsi mélységben is kiázik a keményítő.
A másik ok, de ez nem a tepsisre, hanem a hasáb burgonyára vonatkozik: ha meg is törlöd az áztatás után szárazra, akkor könnyebben pirosra sül a felületi keményítő hiánya miatt és roppanó lesz a "kérge".
A sütőolaj pedig nem fröcsköl.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!