Tepsis krumpli?










Én így:
Karikára vágom a nyers krumplit,tepsi alját kirakom vele.Rá a karikára vágott hagyma,jó sok.Majd vékony szeletke bacon-szalonna.Utána megint krumpli,hagyma,szalonna.Közben sózom,pici vegeta,pici só,pici olajjal meglocsolom a rétegeket.Majd megy a sütőbe. Én nem nagyon szeretem a hagymát,de ez az az étel,amibe nagyon sok hagyma kell,úgy a finom igazán.





Nekem a tepsis krumpli a hagyma, krumpli, füstölt sonka szeletek, de köretnek ezt ismerem:krumplit sós vízben megfőzni, tepsit vajazni. Főtt krumplit tepsibe rezelni, sajtot reszelek rá, majd tejfölt a tetejére. Ezeket rétegezem és sütöm.
Ezt is szoktam: 1 kg burgonya, 30 dkg ementáli sajt, 3 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, zsemlemorzsa, pici vaj.
Burgonyát uborkagyalun, legyalulni. Kivajazott morzsával hintett tűzálló tálba tenni egy réteget, rá reszelt sajt, tört fokhagyma, só, bors. Addig rétegezni, amíg el nem fogy. A tetejére tejszínt önteni, morzsával megszórni, előmelegített sütőben kb 1 órát sütni.















Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!