Tepsis krumpli?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 09:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%
Hát mi történt a szerencsétlennel?
2011. ápr. 7. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
75%
Jöhet !
2011. ápr. 7. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
Elnézést. A kérdés hogy ti hogy készítitek, mert ahány ház annyi szokás, szerint leht készíteni. Fokhagymás tejbe pácolt tejfölös csirkecombot sütök. Ahoz milyen illik?
2011. ápr. 7. 09:19
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Én így:

Karikára vágom a nyers krumplit,tepsi alját kirakom vele.Rá a karikára vágott hagyma,jó sok.Majd vékony szeletke bacon-szalonna.Utána megint krumpli,hagyma,szalonna.Közben sózom,pici vegeta,pici só,pici olajjal meglocsolom a rétegeket.Majd megy a sütőbe. Én nem nagyon szeretem a hagymát,de ez az az étel,amibe nagyon sok hagyma kell,úgy a finom igazán.

2011. ápr. 7. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a tepsis krumpli a hagyma, krumpli, füstölt sonka szeletek, de köretnek ezt ismerem:krumplit sós vízben megfőzni, tepsit vajazni. Főtt krumplit tepsibe rezelni, sajtot reszelek rá, majd tejfölt a tetejére. Ezeket rétegezem és sütöm.

Ezt is szoktam: 1 kg burgonya, 30 dkg ementáli sajt, 3 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, zsemlemorzsa, pici vaj.

Burgonyát uborkagyalun, legyalulni. Kivajazott morzsával hintett tűzálló tálba tenni egy réteget, rá reszelt sajt, tört fokhagyma, só, bors. Addig rétegezni, amíg el nem fogy. A tetejére tejszínt önteni, morzsával megszórni, előmelegített sütőben kb 1 órát sütni.

2011. ápr. 7. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
rezelni=reszelni
2011. ápr. 7. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
70%
én nem extrázom el, úgy gyártom, hogy megfőzöm héjában a krumplit, kihül,meghámozom, tepsibe olaj, belekarikázom 1 rétegben a krumplit, só, bors, vegeta megy a sütőbe, mikor egyik fele megpirult akkor megforgatom s megpirítom a másik felét is, én is csirkét gyártok mellé s iszonyat finom. Van amikor vegeta helyett rozmaringgal szórom meg, vagy tört fokhagymával és rozmaringgal, mmmmmm, azt hiszem nálunk is ez lesz ma
2011. ápr. 7. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
85%
Mi van, hogy csak simán megfőzzük a krumplit, felkarikázzuk, a tepsibe tesszük, kis olaj alá és megsütjük. De gyakran fűszerezzük bazsalikommal meg kakukkfűvel. Viszont az albérletben csináltam már fokhagymás-szezámmagosat is (itt jobban merek kísérletezni, mert nem kell a válogatós apámat is figyelembe venni)
2011. ápr. 7. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
A gyaluval 1/2 cm-es karikákra vágom, hideg vízben kiáztatom kb.20 percig, tepsibe szedem, megsózom, 1 ek. olaj rá, összekeverem, szétrázom és teszem a sütőbe, 180°C 20 percig, akkor megkeverem, újra szétrázom és pirosra sütöm még kb.10 percig, vagy addig, amíg a kiálló szélek kicsit megpirulnak.
2011. ápr. 7. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
de guszták!
2011. ápr. 7. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!