Mi a legolcsóbb főtt kaja szerintetek?
Paradicsomleves. Én csak egy nagyon egyszerű változatot szoktam készíteni. Egy húsleveskockát beleteszek 1 liter vízbe, felforralom. Két 140 g-os paradicsompürét és egy kevés tésztát vagy rizst teszek hozzá, meg babérlevelet, borsot. Megvárom, míg megfő a rizs/tészta. A végén még egy kis cukrot szoktam bele tenni.
El lehet ezt jobban is készíteni, de ezek a fő hozzávalók. :)
23:01
Lehet, hogy neked ízlik, de nézd meg az összetevőit. Hosszú távon nem túl egészséges. Mondjuk én is szeretem a Tesco gazdaságos tésztalevest, mindenféle ízben, de senkinek se javasolnám hosszú távra, hogy azt egye. Néha belefér.
házi pizza. élesztő, viz, liszt só kell bele. -bár ez sült kaja inkább:)
és tetszés szerint variálhatod a feltétet.
Én is próbálok spórolni a főzésen, nálunk kb. ezek vannak:
Hétköznap: tésztafélék ( grízes, krumplis, sajtot-tejfölös, diós, mákos, kakaós, túrós,
vagy pedig főzelékek: krumpli, zöldborsó, sárgafeles, lencse,kb. ezeket szeretik a gyerekek, és ezek mellé vagy tükörtojás, vagy főzött kolbász szokott lenni.
Levesek: tojás, lebbencs, tarhonya, krumpli,paradicsom,
Hétvégén vannak a húsos ételek, hétköznap nem is igen eszünk húst.
tegnapelőtt 23:57
Nevezhettél volna a nevemen, milyen bunkó vagy te ?! Egyébként a legolcsóbb valóban az, de fel lehet javítani egy kis konzerv zöldséggel pl mexikói keverékkel. Az egyébként is olcsó és sokáig tart mert elég egy kicsit bele tenni és akkor már egészséges is lehet a zacskósleves nem csak finom:)
"Az egyébként is olcsó és sokáig tart mert elég egy kicsit bele tenni és akkor már egészséges is lehet a zacskósleves nem csak finom."
Ezzel vitatkoznék. Kicsit több lesz benne a zöldség, de a konzerv is messze van még a frissen szedett zöldségtől. A másik, hogy attól még a zacskós levesben benne maradnak a különböző tartósítószerek, aromák, színezékek.
Mondom ezt úgy, hogy én is gyakran ezt eszem, mert lusta is vagyok, meg szegény diák is. :) Úgyhogy nem támadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!