Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a legolcsóbb főtt kaja...

Mi a legolcsóbb főtt kaja szerintetek?

Figyelt kérdés
Szeretnék minél kevesebb pénzt kajára költeni, ezért kérdezem ezt. Várom a recepteket. Előre is köszi a válaszolóknak!
2011. ápr. 5. 18:10
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
100%
Javaslom a gombát. Az apró 400, a nagyobb 500, nálunk. Pörkölt nokedlivel, rántva krumplival, főzelékhez, fasírtot is csinálhatsz belőle, mint a darált húsból, milánói szerű tésztát (megdarálod a gombát+pörköltszaft - akár kockából- és egy kis paradicsompüré) egykis sajttal.
2011. ápr. 5. 19:23
 12/24 anonim válasza:
Bocsi: egy kiló, és az rengeteg.
2011. ápr. 5. 19:24
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsomleves. Én csak egy nagyon egyszerű változatot szoktam készíteni. Egy húsleveskockát beleteszek 1 liter vízbe, felforralom. Két 140 g-os paradicsompürét és egy kevés tésztát vagy rizst teszek hozzá, meg babérlevelet, borsot. Megvárom, míg megfő a rizs/tészta. A végén még egy kis cukrot szoktam bele tenni.

El lehet ezt jobban is készíteni, de ezek a fő hozzávalók. :)

2011. ápr. 5. 19:27
 14/24 anonim ***** válasza:
49%
A zacskós leves a legolcsóbb 80-90 Ft. A paradicsom leves is drágább, már a kis konzerv 80 Ft és még tészta sincsen hozzá, nem úgy mint a zacskós levesben ami még finom is:).
2011. ápr. 5. 23:01
 15/24 anonim ***** válasza:
88%

23:01

Lehet, hogy neked ízlik, de nézd meg az összetevőit. Hosszú távon nem túl egészséges. Mondjuk én is szeretem a Tesco gazdaságos tésztalevest, mindenféle ízben, de senkinek se javasolnám hosszú távra, hogy azt egye. Néha belefér.

2011. ápr. 5. 23:57
 16/24 anonim válasza:

házi pizza. élesztő, viz, liszt só kell bele. -bár ez sült kaja inkább:)

és tetszés szerint variálhatod a feltétet.

2011. ápr. 6. 11:50
 17/24 anonim ***** válasza:

Én is próbálok spórolni a főzésen, nálunk kb. ezek vannak:

Hétköznap: tésztafélék ( grízes, krumplis, sajtot-tejfölös, diós, mákos, kakaós, túrós,

vagy pedig főzelékek: krumpli, zöldborsó, sárgafeles, lencse,kb. ezeket szeretik a gyerekek, és ezek mellé vagy tükörtojás, vagy főzött kolbász szokott lenni.

Levesek: tojás, lebbencs, tarhonya, krumpli,paradicsom,

Hétvégén vannak a húsos ételek, hétköznap nem is igen eszünk húst.

2011. ápr. 6. 14:33
 18/24 anonim ***** válasza:
23:01 Igazad van, de az kb. 3 adag, amit fent leírtam (paradicsomleves). Igaz, nem számoltam hozzá a többi hozzávalót. Csak így érzésre, elég olcsó kajának tűnik.
2011. ápr. 6. 18:29
 19/24 anonim ***** válasza:
51%

tegnapelőtt 23:57

Nevezhettél volna a nevemen, milyen bunkó vagy te ?! Egyébként a legolcsóbb valóban az, de fel lehet javítani egy kis konzerv zöldséggel pl mexikói keverékkel. Az egyébként is olcsó és sokáig tart mert elég egy kicsit bele tenni és akkor már egészséges is lehet a zacskósleves nem csak finom:)

2011. ápr. 7. 19:28
 20/24 anonim ***** válasza:

"Az egyébként is olcsó és sokáig tart mert elég egy kicsit bele tenni és akkor már egészséges is lehet a zacskósleves nem csak finom."

Ezzel vitatkoznék. Kicsit több lesz benne a zöldség, de a konzerv is messze van még a frissen szedett zöldségtől. A másik, hogy attól még a zacskós levesben benne maradnak a különböző tartósítószerek, aromák, színezékek.

Mondom ezt úgy, hogy én is gyakran ezt eszem, mert lusta is vagyok, meg szegény diák is. :) Úgyhogy nem támadás.

2011. ápr. 7. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!