Olyan rágcsálni valót tudtok írni ami nem élesztős? De nagyon fini?
írd be gugliba, hogy háziropi és egy nagyon finom rágcsálni valót találsz.de keresek mindjárt a családi receptek közül is egyet-kettőt.
üdv.
Kérdésem, hogy a leveles tésztát hányra hagyom? széthajtom egy lapra vagy két lap?
Köszönöm a válaszokat.
ahogy ígértem, kerestem Neked két élesztő nélküli rágcsálnivalaót a családi recepttárból.ezek még zsírral íródtak, de a 20 dkg zsír 25 dkg margarinnal kiváltható.
sós sajtos ropogós rúd
30, deka liszt 20 dkg zsír, 10 deka reszelt sajt, 6 ek. hidegvíz,1 ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só.
a zsiradékot a liszttel elmorzsókáljuk, hozzáadjuk a többi
hozzávalót és alaposan öszegyúrjuk.legalább fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. ugyancsak 1 cm vastag rudakra vágjuk, amiket földarabolunk.
megkenjük egy kis felvert tojással és megszórjuk sajttal, vagy köménymaggal.
pirulásig sütjük.
az ecettől szép magasra feljön, finom ropogós és sokáig eláll.
a másik egy apró pogácsa, ami szintén nagyon finom,de inkább porhanyósnak mondanám, nem ropogósnak.
hozzávaló: fél kiló liszt, 20 deka olvasztott zsír, 1 tojás,fél ek.só, egy csomag sütőpor és annyi tejföl, hogy jól gyúrható rugalmas legyen a tészta. kb 1 kispohárral felvesz.
kiszaggatjuk kis szaggatóval, egy kicsit lekenjük tojással és mehet a sütőbe.
üdv.
Én is gyakran használok leveles tésztát, sőt, ha akciós ,akkor párat a fagyóba is teszek. DE:én úgy tapasztaltam, hogy bármennyire praktikus és gyors
van hátránya is. azonnal el kell fogyasztani, mert másnap márt gumis, nem igazán finom.
ezért, ha van időm inkább gyúrok valamit.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!