Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan rágcsálni valót tudtok...

Olyan rágcsálni valót tudtok írni ami nem élesztős? De nagyon fini?

Figyelt kérdés
Párom nagyon szeret esténként rágcsálni, sajtosat, sosat, és minden félét tv nézés közbe. Az élesztős sütik nem nagyon sikerül nekem, Köszönöm.
2011. ápr. 5. 07:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

írd be gugliba, hogy háziropi és egy nagyon finom rágcsálni valót találsz.de keresek mindjárt a családi receptek közül is egyet-kettőt.

üdv.

2011. ápr. 5. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb, ha veszel kész levelestésztát, felvágod, megszórod kis sajttal és kész a stangli
2011. ápr. 5. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Túrós pogácsa, abba nem kell élesztő és nagyon fini, egyszerű apróra kell szaggatni.
2011. ápr. 5. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Kérdésem, hogy a leveles tésztát hányra hagyom? széthajtom egy lapra vagy két lap?


Köszönöm a válaszokat.

2011. ápr. 5. 08:35
 5/12 anonim ***** válasza:
A levelest csak nyújtani kell, kb. fél centisre.
2011. ápr. 5. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

ahogy ígértem, kerestem Neked két élesztő nélküli rágcsálnivalaót a családi recepttárból.ezek még zsírral íródtak, de a 20 dkg zsír 25 dkg margarinnal kiváltható.


sós sajtos ropogós rúd

30, deka liszt 20 dkg zsír, 10 deka reszelt sajt, 6 ek. hidegvíz,1 ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só.

a zsiradékot a liszttel elmorzsókáljuk, hozzáadjuk a többi

hozzávalót és alaposan öszegyúrjuk.legalább fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. ugyancsak 1 cm vastag rudakra vágjuk, amiket földarabolunk.

megkenjük egy kis felvert tojással és megszórjuk sajttal, vagy köménymaggal.

pirulásig sütjük.

az ecettől szép magasra feljön, finom ropogós és sokáig eláll.


a másik egy apró pogácsa, ami szintén nagyon finom,de inkább porhanyósnak mondanám, nem ropogósnak.

hozzávaló: fél kiló liszt, 20 deka olvasztott zsír, 1 tojás,fél ek.só, egy csomag sütőpor és annyi tejföl, hogy jól gyúrható rugalmas legyen a tészta. kb 1 kispohárral felvesz.

kiszaggatjuk kis szaggatóval, egy kicsit lekenjük tojással és mehet a sütőbe.

üdv.

2011. ápr. 5. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Hú ki is probálom.köszönöm szépen
2011. ápr. 5. 08:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha szoktál járni pl Lidlbe, ott a kész leveles tészta (ha jól emlékszem, sárga csomagolású) 180-200 ft körül van egy csomag, ha belegondolsz, egy kocka margarin drágább ennél, és akkor még nem is számoltuk a lisztet, tojást, stb. Régebben én is gyúrtam a tésztát, de ez jobban megéri, egyszerűbb is, és ugyanolyan finom. Az előző által írt recepteket én is nagyon szeretem, mindenképp próbáld ki. Illetve ebből a tésztából nagyon finom diós vagy lekváros csigát/táskát/kiflit lehet csinálni.
2011. ápr. 5. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
igen leveles tészta.megveszed a fagyasztottat,kicsit kinyújtod,és felcsíkozod,vayg pogi szerűt szaggatsz.sajtrá és meghet a sütőbe.
2011. ápr. 5. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Én is gyakran használok leveles tésztát, sőt, ha akciós ,akkor párat a fagyóba is teszek. DE:én úgy tapasztaltam, hogy bármennyire praktikus és gyors

van hátránya is. azonnal el kell fogyasztani, mert másnap márt gumis, nem igazán finom.

ezért, ha van időm inkább gyúrok valamit.

üdv.

2011. ápr. 5. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!