Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az élesztős tésztákba lehet...

Az élesztős tésztákba lehet keményítőt tenni?

Figyelt kérdés
Megkel tőle ugyanúgy, vagy akadályozza valamiben?
2011. márc. 19. 12:32
 1/6 anonim ***** válasza:
minek?
2011. márc. 19. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Az élesztőtől kel meg a tészta. A keményítőtől nem fog feljönni. Nem téveszted össze a sütőporral?
2011. márc. 19. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
neeem, ilyen pici kifliket szeretnék csinálni, csak eszembe jutott. de akkor inkább kihagyom.. :]
2011. márc. 19. 13:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Nyugodtan rakhatsz bele keményítőt, sok olyan (hivatalos) recept van, amiben együtt írják az élesztőt a keményítővel. A keményítő az élesztőgombák tápanyaga, azt meg a cukrokat lebontva termelnek széndioxidot, amitől a tésztád megemelkedik és belül levegőssé válik.
2011. márc. 19. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Mellesleg ezt nem árt ha tudod:

Liszt = keményítő(szénhidrátféle) + sikér (fehérjeféle)

2011. márc. 19. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is szoktam kiegészíteni a lisztet keményítővel, ha esetleg nem lenne itthon elég liszt. Az élesztő ettől ugyan úgy működni fog!!
2011. márc. 19. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!