Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mibe használtok keményítőt?...

Mibe használtok keményítőt? Receptek is jöhetnek!

Figyelt kérdés
Kellett valamihez, és a többit nem akarom kidobni. (Főzelékbe nem fogom elhasználni.)
2010. okt. 16. 19:49
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Én már semmire. Ételek süritésére vettem, pl. a főzelékek. De csalódtam benne, frissen még ugy-ahogy, de a melegitést már egyáltalán nem birja. Az ujra forralásról már ne is beszéljünk, felhigul minden. Ha el akarod használni, mert elég drága - biztos vannak ajánlások a dobozán. Nekem nem jött be.
2010. okt. 16. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
77%

Én a szezámmagos csirke panírjába, de annyira szeretem ezt a bundát, hogy szoktam almát is bundázni bele (alma pongyolában, csak sokkal jobb a tésztája, mintha sima palacsintatésztába forgatod). Sütés után nem olyan löttyedt, olajos, hanem finom ropogós, ha alma szeleteket bundázok bele, akkor teszek bele egy kanál cukrot és miután kisült fahéjas porcukorban meghempergetem.


Próbáld ki, tényleg nagyon jó!


Szezámmagos csirke


Hozzávalók, 4 személyre:

2 csirkemellfilé (kb. 75 dkg)

5 dkg szezámmag (megpirítani)

olaj a sütéshez


Pác:

őrölt fehérbors

1 teáskanál olaj


Panír:

0,5 csésze liszt (1 csésze = 2,5 dl)

0,5 csésze keményítő

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

2 evőkanál olaj

0,5 csésze víz


Máz:

4 evőkanál méz

4 evőkanál cukor

2 evőkanál ketchup

2 teáskanál erős pista

4 teáskanál szójaszósz

3 teáskanál fehérborecet


A csirkét feldaraboljuk, vékony csíkokra. Összekeverjük a páchoz a hozzávalókat és belekeverjük a csirkét. Állni hagyjuk, minél többet, annál jobb, pár órát feltétlenül kell.


Elkészítjük a panírt, összekeverjük a hozzávalókat és állni hagyjuk 10-15 percet. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk, ha ennél folyékonyabb, akkor tegyünk bele még egy kis lisztet.


Az olajat feltesszük melegedni, az a cél, hogy folyamatosan gyöngyözzön, de ne legyen túl forró, mert akkor megég a panír, a hús viszont nem sül át. A húst a tésztába forgatjuk, csipesszel egyesével a forró olajba rakosgatjuk és aranybarnára sütjük. A kisült falatkákat lecsöpögtetjük.


A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Nem forraljuk fel, csak melegítjük! A kisült csíkokat megforgatjuk a mázban, majd megszórjuk szezámmaggal. (A megpirított szezámmagot bele is lehet keverni a mázba, így jobban eloszlik.)

2010. okt. 16. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Lengyel almás lepény - nagyon finom


Hozzávalók:

20 dkg puha vaj

25 dkg cukor

1 vaniliás cukor

3 tojás

4 evőkanál tej

22,5 dkg liszt

5 dkg étkezési keményitő

2 teáskanál sütőpor

10 dkg mazsola

75 dkg savanykás alma

fél citrom

fél teáskanál őrölt fahéj

1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

10 dkg darált mandula


A vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük .

A tojásokat szétválasztjuk.

A vaniliáscukor felét a tojássárgákkal meg a tejjel a habos vajhoz adjuk.

A lisztet, keményitőt, sütőport is ehhez a masszához adjuk, én robotgéppel szoktam összekeverni.


Az almát vékony szeletekre vágjuk, a citrom levét az almához adjuk 5 dkg cukorral, fűszerekkel, mazsolával.


A sütőt 200 fokra melegitjük.

Én sütőpapirra kentem ezt a masszát, 25x37-es a tepsim, vékony lett, de nem lesz baja.

Rátenni az almás tölteléket.

A sütő közepén 25 percig sütni.

Közben a tojásfehérjéket a maradék cukorral, és vaniliás cukorral kemény habbá verjük, beletesszük a darált mandulát.

A sütőből kivett tészta tetejére kenjük.

A sütő alján még 20 percig sütjük.

2010. okt. 17. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, kaptam jó ötleteket.
2010. okt. 18. 23:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!