Mibe használtok keményítőt? Receptek is jöhetnek!
Én a szezámmagos csirke panírjába, de annyira szeretem ezt a bundát, hogy szoktam almát is bundázni bele (alma pongyolában, csak sokkal jobb a tésztája, mintha sima palacsintatésztába forgatod). Sütés után nem olyan löttyedt, olajos, hanem finom ropogós, ha alma szeleteket bundázok bele, akkor teszek bele egy kanál cukrot és miután kisült fahéjas porcukorban meghempergetem.
Próbáld ki, tényleg nagyon jó!
Szezámmagos csirke
Hozzávalók, 4 személyre:
2 csirkemellfilé (kb. 75 dkg)
5 dkg szezámmag (megpirítani)
olaj a sütéshez
Pác:
őrölt fehérbors
só
1 teáskanál olaj
Panír:
0,5 csésze liszt (1 csésze = 2,5 dl)
0,5 csésze keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál olaj
0,5 csésze víz
só
Máz:
4 evőkanál méz
4 evőkanál cukor
2 evőkanál ketchup
2 teáskanál erős pista
4 teáskanál szójaszósz
3 teáskanál fehérborecet
A csirkét feldaraboljuk, vékony csíkokra. Összekeverjük a páchoz a hozzávalókat és belekeverjük a csirkét. Állni hagyjuk, minél többet, annál jobb, pár órát feltétlenül kell.
Elkészítjük a panírt, összekeverjük a hozzávalókat és állni hagyjuk 10-15 percet. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk, ha ennél folyékonyabb, akkor tegyünk bele még egy kis lisztet.
Az olajat feltesszük melegedni, az a cél, hogy folyamatosan gyöngyözzön, de ne legyen túl forró, mert akkor megég a panír, a hús viszont nem sül át. A húst a tésztába forgatjuk, csipesszel egyesével a forró olajba rakosgatjuk és aranybarnára sütjük. A kisült falatkákat lecsöpögtetjük.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Nem forraljuk fel, csak melegítjük! A kisült csíkokat megforgatjuk a mázban, majd megszórjuk szezámmaggal. (A megpirított szezámmagot bele is lehet keverni a mázba, így jobban eloszlik.)
Lengyel almás lepény - nagyon finom
Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
25 dkg cukor
1 vaniliás cukor
3 tojás
4 evőkanál tej
22,5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményitő
2 teáskanál sütőpor
10 dkg mazsola
75 dkg savanykás alma
fél citrom
fél teáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
10 dkg darált mandula
A vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük .
A tojásokat szétválasztjuk.
A vaniliáscukor felét a tojássárgákkal meg a tejjel a habos vajhoz adjuk.
A lisztet, keményitőt, sütőport is ehhez a masszához adjuk, én robotgéppel szoktam összekeverni.
Az almát vékony szeletekre vágjuk, a citrom levét az almához adjuk 5 dkg cukorral, fűszerekkel, mazsolával.
A sütőt 200 fokra melegitjük.
Én sütőpapirra kentem ezt a masszát, 25x37-es a tepsim, vékony lett, de nem lesz baja.
Rátenni az almás tölteléket.
A sütő közepén 25 percig sütni.
Közben a tojásfehérjéket a maradék cukorral, és vaniliás cukorral kemény habbá verjük, beletesszük a darált mandulát.
A sütőből kivett tészta tetejére kenjük.
A sütő alján még 20 percig sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!