Kelt palacsinta receptete írnátok ami egyszerű?
bele egy kis élesztő
belemorzsolod a kész tésztába,elkevered és vársz 10 percet
(1/2l tej - 1,5 dkg élesztő)
egy kicsit részletesebben 4 személyre :)
Kelt palacsinta
# 8 dl tej
# 2 dkg élesztő
# 1 kávéskanál porcukor
# 50 dkg finomliszt
# 3 tojás
# A sütéshez:
# kb. 1,5-2 dl olaj
# A töltéshez:
# savanykás lekvár
Előkészítés: Meglangyosítunk 1,5 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot, pár perc alatt felfuttatjuk.
Elkészítés: A felfuttatott élesztőhöz adjuk a maradék tejet, a lisztet, a tojást, egy csipet sót, és sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Letakarjuk, és langyos helyen kb. háromnegyed óra alatt megkelesztjük. A hagyományos palacsintához hasonlóan kevés forró olajban palacsintákat sütünk a masszából, de számítsunk rá, hogy vastagabbak lesznek a szokásosnál. Savanykás lekvárral megtöltjük, és föltekerjük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 878 kcal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!