Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet elkészíteni az úgy...

Hogy lehet elkészíteni az úgy nevezett "fantás szeletet"?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy milyen hozzávalók szükségesek és mennyi kell belőlük és hogy kell elkészíteni.
2009. febr. 26. 22:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mirinda szelet

Tészta:

• 6 tojás fehérje

• 6 kanál cukor

• késhegynyi szódabikarbóna

Ezt kikeverni1 kanál cukorral.

6 tojás sárgáját kikeverni 3 kanál liszttel, 2 kanál grízzel, és a maradék 5 kanál cukorral. Ezt a masszát belekeverni a felvert tojás fehérjéhez. A mirinda szeletnél kakaós piskótát sütök.

Sütés: 200 c-on.

Töltelék:

• 1 ráma

• 25 dkg porcukor

Ezt habosra keverem.

• 0.5 kg túró

• 1 citrom héja

• 1 csomag vaníliás cukor

Mirinda máz:

• 8 dl mirinda üdítő/narancsos vagy citromos/

• 2 csomag vaníliás puding

A pudingot simára keverjük az üdítővel, és felfőzzük. Majd kihűtjük víz alatt. A piskótát a tepsiben hagyjuk, és rákenjük az ízlés szerint belekevert túrót. Majd a túró tetejére kenem a félig megdermedt mirinda mázt.

Isteni finom és kiadós. Gondolom erre gondoltál. A férjemnek ez a kedvence:) Jó étvágyat hozzá.

2009. febr. 26. 22:13
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi igen erre gondoltam! Még egyszer köszi.
2009. febr. 26. 22:56
 3/3 anonim ***** válasza:
96%
Nekem is ez a kedvencem, anyósom szokta készíteni. Annyi, hogy ő hagyományos piskótát süt, nem tesz bele grízt és sütőport használ :)
2009. febr. 27. 04:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!