Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vajkaramellás muffin receptet...

Vajkaramellás muffin receptet írnátok nekem?

Figyelt kérdés
Pontosabban egy bizonyos receptet keresek.Egyszer találtam a neten,de nem mentettem el és mostmár nem találom.Arra emlékszem,hogy puha tej vagy vajkaramellás cukorka kellett bele,és barna cukor.Amiket most találtam abba barna rum volt írva,meg zabpehely,de tudom,hogy ilyenek nem kellettek bele.Légyszi segítsetek!Köszi
2009. febr. 26. 13:17
 1/1 anonim ***** válasza:

Karamellás muffin

Hozzávalók:

12 dkg vaj/margarin

12 dkg cukor

18 dkg durvára vágott dió

20 dkg liszt

5 dkg zabpehely

2 1/2 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál fahéj

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

14 dkg cukor

12,5 dkg vaj/margarin

2,5 dl kefír

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat alapsoan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral.

Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióval, és a sütőformák aljára adagoljuk.

A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a maradék dióval.

A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat és a kefírt, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket, és homogén masszává keverjük.

A tésztát a sütőformába töltjük a diós keverék tetejére, majd 20 percig sütjük.

A kisült muffinokat 10-15 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, megfordítjuk és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A sütőpapírt lehúzzuk a muffinok tetejéről, vagy ha vajaztuk a formát, egy kanállal kiszedjük a formában maradt diós-karamellát, és a muffinok tetejére halmozzuk

2010. dec. 9. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!