Vajkaramellás muffin receptet írnátok nekem?
Karamellás muffin
Hozzávalók:
12 dkg vaj/margarin
12 dkg cukor
18 dkg durvára vágott dió
20 dkg liszt
5 dkg zabpehely
2 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
14 dkg cukor
12,5 dkg vaj/margarin
2,5 dl kefír
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat alapsoan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióval, és a sütőformák aljára adagoljuk.
A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a maradék dióval.
A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat és a kefírt, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket, és homogén masszává keverjük.
A tésztát a sütőformába töltjük a diós keverék tetejére, majd 20 percig sütjük.
A kisült muffinokat 10-15 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, megfordítjuk és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a muffinok tetejéről, vagy ha vajaztuk a formát, egy kanállal kiszedjük a formában maradt diós-karamellát, és a muffinok tetejére halmozzuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!