Főzéssel hogy álltok? Én nem jól.
50 éves hímnemű létemre imádok főzni. Nem rabszolgasorsként élem meg, hanem alkotásként.
Hogy is kezdődött?
Olyan 19 évesen került először fakanál a kezembe, pörköltet főztem remegő térdekkel, 5-6 fős baráti társaságnak. Öreg barátom, Jani bácsi instrukciójait leírtam, és ez alapján megcsináltam. Megették, maradjunk ebben.
Ezen igen felbátorodtam, és folytattam. Jöttek a lecsók, halászlék, pacalok, majd a sültek, rántottak.
Néhány év alatt egész otthonosan mozogtam a konyhában.
Kezdtem tudatosan csinálni a dolgokat, rájöttem mit miért kell tenni. Olvasgattam is.
Mostanára ott tartunk, hogy az főz, aki ráér.(nejemmel)
Legnagyobb adagom eddig 300 fős gulyás volt, ám legbüszkébb egy lakodalomra voltam, amikor jó barátomnak bevállaltam 80 főre a lagzis főzést. Ebédet, uzsonnát, vacsorát.
Magam is szeretem a jó kaját, szépen megterített asztalról, de szívesen főzök jó étvágyú társaságnak.
Imádom hallgatni a szó nélküli kanálcsörgést...
Kit hogy neveltek. Engem a nagyim sok mindenre megtanított, akármit főzött vagy sütött, közben mindig mondta, hogy mit hogyan és miért kell csinálni, én így nőttem fel. Ha anyumon múlt volna, még most sem tudnék főzni.
Egyáltalán próbáltál valaha főzni bármit is?
Imádok főzni és állítólag van is hozzá teheségem.
A napokban találtam meg a neten az AFTERCHEF főzőiskolát, megtetszett pár órájuk, főleg a nemzetközi estek és a bonbon készítés. Már votam is egyszer náluk, nagyon jó kis hely. Ajánlom nektek is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!