Tudnál Nekem jó pizza receptet? Olcsó, kiadósat?
30 dkg lisztet, 6 evőkanál olajat, egy fél élesztőt vagy egy zacskó instant élesztőt kb. két-három deci langyos vízzel megdagasztasz, fél órát hagyod kelni.
Ez a tészta egy nagy tepsibe elég, ha szétnyomkodod.
Villával megböködöd, és 8 percig elősütöd, mielőtt teszel rá feltétet.
A feltét: a tejföl egy kis fokhagymával és sóval elkeverve remek alap.
A másik, amit otthon készítesz egy kis paradicsompüré konzervből: hagymát pirítasz, rá paprika, víz, felengeded, és zsírjára sütöd. Ekkor megy bele a konzerv, kevés vízzel felengedve, fokhagyma, bazsalikom, oregánó, bors, kakukkfű, ha kell, akkor kevés só és cukor. Ha híg, akkor liszttel lehet sűríteni. Egyet rottyan, és kész.
Erre azt teszel, amit otthon találsz: hagymát, zöldségeket, szalámit, virslit, kolbászt, megmaradt sülthúst, ízlés szerint.
Pl. a fokhagymás tejfölre egy kis hagymát, húsos szalonnát és sajtot téve remek lepény lesz.
Ami még nagyon olcsó, ha a fenti paradicsomos szószhoz keversz egy adag húskonzervet, és azt teszed a pizzatésztára, rá sajt, és bolognai pizzának csúfolod. :)
Ennél olcsóbb (és egészségtelenebb) nincs.
Én így készítem:
40 dkg liszt
1/2 kockaélesztő
1 kávéskanál kristálycukor
kb. 2 dl langyos víz
1 csapott teáskanál só
4 evőkanál étolaj
Az élesztőt cukros, langyos vízben felfuttatjuk, a lisztet a felfuttatott élesztővel, sóval, étolajjal összedolgozod, letakarod. 1 órát meleg helyen keleszted, majd kinyújtod vagy olajos kézzel a tepsibe formázod (a tepsit vékonyan vajazd ki vagy kend ki olajjal, de sütőpapírral is kibélelheted).
Előmelegített, 180 fokos sütőbe rakod, 8-10 percig elősütöd, ezután teszed rá kedved szerint a feltétet, és visszadugod a sütőbe, még 20 perc alatt készre sütöd. Én nagy gáztepsibe szoktam sütni, mert így szép vékony, ropogós lesz a tészta. Egyszerű és finom!
amit én kaptam és bevált nagyon
40 dkg liszt 1 teáskanál só, fél csomag élesztő langyos,egy lapos kanál cukorral elkevert
felfuttatva, 3-4 ek. olaj, és annyi langyos víz,hogy könnyű tésztát kapjunk. az edénytől magától elválik.
fél órát kelesztjük.
ez is egy gáztepsihez elég, de én kettőnket fél adagot szoktam, az egy közepes tepsi, amiből 8 kocka lesz, és jóllakunk vele.
ha megkelt , akkorára nyújtom, mint a tepsi, amit sütőpapírral kibélelek. a papírt is nagyon vékonyan beolajozom.
egy tubus pizzakrémből nyomok egy tálkába és kecsappal dúsítom. ezt kenem a nyers tésztára, majd megpakolom, ami éppen van, szalámi, kolbász, füstölt tarja stb.ha van gombám az is kerül rá,úgy egy maréknyi. egy hagymát is fölvágok félkarikára és rászórom. ekkor egy kis pizzafűszer keverék, de csak éppen, és végére a reszelt sajt.
forró sütőbe tolom és 20 percig nem nyitom ki sütőt. ez fontos.utána megnézem, de általában ekkor már készen is van.
nekünk nagyon bejött, olcsó és finom.
- 1/3 kg liszt
- 1 tojás nagyságú burgonya
1/3 kg liszt
1 tojás nagyságú burgonya megfőzve, összetörve
fél kocka élesztő
kiskanál só
evőkanálnyi olaj
kb. 2 deci víz
_____________________
Összegyúrni, fél óra pihentetés után egy nagy tepsiben megsütni, a feltétet rárakod, megsütöd kb 20 perc alatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!