írnátok olyan pizza tészta receptet, amit már ti magatok is kipróbáltatok és jó?
70 dkg finom liszt
30 dkg rétesliszt
7 dl tej
1 dl étolaj
1 evőkanál só
1 kocka élesztő,csipet cukor
1 csapott evőkanál oregáno
A hozzávalókat dagaszd be,(nem elírás, a lisztbe kell az oregánó)12-13 gombóccá adagold, hagyd megkelni duplájára, gyúrd át még egyszer, pihentesd még 10 percet, kiolajozott formában süsd.(Ha a lisztbe kevered az oregánót, nem kell a paradicsomszószt agyonfűszerezned, jó a ketchup is)
az étteremben mi így csináltuk, mindenki megelégedésére.
szia, én nagyban szoktam csinálni, a felét lefagyasztom. isteni.
1 kiló liszt
10 evőkanál olaj
5 dkg élesztő
3dl tej
kis pizzafűszer
2 csipet só
langyos víz
kb. 4-5 nagyobb pizzához elég
A tejet fellangyosítom, élesztőt bele, felfuttatom, hozzáadom a kiló liszthez, az olajat ,a pizzafűszert a sót is. (azaz mindent) összegyúrom,dagasztom, adogatom hozzá a langyos vizet amíg megfelelő lesz az állaga. majd lefedem, fél-1 órán át kelesztem, jól lisztezett nyújtódeszkán vékonyra (!) (még a sütőben is dagad!)kinyújtom és kész. Mi tejfölös alapot szoktunk rá tenni.(3dl tejföl, negyed fokhagyma (fokhagymaprésen átnyomva, pizzafűszer,kicsi só)
Jó tanács: mielőtt a paradicsomos vagy tejfölös alapot ráteszed, kicsi oljjal kend be a pizza tetejét, így sütés közben nem fogja beszívni a szószt!
1 kg liszt 4-5 pizzához?
Mi ebből a mennyiségből 12 db 28 cm-es pizzát csináltunk!(normál vastagságút!megsülve 2-3 mm)
en nagyon egyszeruen csinalom, es mindig sikerul es finom is lesz.
40 dkg liszt
1 dl langyos viz
2,5 dkg eleszto
az elesztot az ujjammal teljesen simara keverem a vizben hozzaontom a liszthez, es elkezdem dagasztani, kell meg hozza viz biztosan.
a tesztanak nem szabad se tul lagynak, folyosnak lennie es ne legyen tul kemeny se, lisztezett vagy olajozott tepsibe akezemmel kinyujtom, ez kicsit maceras, mert ragad.
de megkel rendesen, magas lesz a nagy gaztepsiben olyan 2 cm kb.
töltött pizza recept,nagyon jó
Az én receptem egy több mint 20 éves Burdából van:
40 dkg liszt, 2,5 dl langyos víz, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, csipet só. Az élesztőt belemorzsolod a lisztbe, utána az egészet jól összegyúrod, amíg elválig a kezedtől és a táltól is a tészta. Meleg helyen kb.30-40 percig keleszted, utána olajozott sütőlapra lapigatod (nyugodtan kézzel belenyomkodhatod, rusztikus lesz a felülete :=)), pizzaszósz, ízlés szerinti rakomány és már mehet is a sütőbe 220-250 fokon, alsó+felső sütésen kb.20-25 perc alatt megsül.
Ebből a mennyiségből 1 nagy gáztepsi és két normál pizzatepsi lesz tele, mi egy kicsit vastagabb tésztát szeretjük, ez így olyan félujjnyi-ujjnyi közötti lesz. Ha vékonyabban teríted, nyilván több darabot tudsz belőle sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!