Ki-hogy tanult meg sütni-főzni? S mennyire sajátítottátok el ezt?

Anyukám nem kergetett ki a konyhából. Mindig ott sertepertéltem körülötte. Megtanított mindenre, és sokszor elismételte a dolgokat, hogy rögzüljön. 3 évesen ott ültem mellette a széken, amikor tésztát gyúrt, és adott belőle. Azt gyúrtam belőle, amit akartam. És megsütötte vagy kifőzte, attól függően, milyen tészta volt. És játszva tanultam. Faragtam a krumplit, a srépát, panírozhattam a húst stb...mondjuk több időbe is telt, de volt kitartása. És ott ragadtam, megszerettem, megtanultam. 5 (nem vicc!) éves voltam, amikor megsütöttük a tesómmal az első tortánkat anyunak, míg dolgozott. A tesóm akkor 10 volt, de én voltam a cukrász, ő a kukta. :) A mai napig emlegeti anyu.
És amikor 14 lettem, már én főztem, ha anyu délelöttös volt 8apunak és a tesómnak). Sőt, anyu őket is megtanította főzni, ha vele történne valami, akkor el tudjuk látni magunkat.
És így nevelem a lányaimat. Az 5 éves lányommal főzök (a kicsi még csak 1,5), sütök és hagyom takarítani,mosogatni.
Aki nincs rászoktatva ezekre,akit kiküldenek a konyhából amikor jönne érdeklődni, attól ne várja senki, hogy önszántából 18 évesen (vagy később) már dalolva s önként bemenjen, és csinálja. (Tisztelet a kivételnek.)
Üdv!
37/L azaz anya

Anyut figyeltem a konyhában, ellestem az alap dolgokat (rántás, habarás,párolás...) aztán végül is minden le van írva a szakácskönyvben, utánalehet nézni a neten.
Azt szoktam mondani, hogy ami le van írva, hogyan kell elkészíteni, azt meg tudom csinálni, nah meg egy kis fantázia.
22l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!