Ki-hogy tanult meg sütni-főzni? S mennyire sajátítottátok el ezt?
Amig otthon laktam,addig a süteményeket mindig én csináltam,igy azokat tizennemsok éves koromtól tudok.
De rendes kajákat főzni akkor kezdtem el megtanulni,amikor elköltöztem egyetem miatt...első pár hónapban sültkrumpli-teszkóspizza,mert ugye kvés pénzből rendelni nem lehet...
igy megtanultam...
telefonon keresztül anyától,és receptekből amit netről szedtem le...
de érzékem van hozzá,most már 5 éve van saját (eleinte bérelt,meg kolis) konyhám,gyakorltilag mindent meg tudok csinálni a pogácsán kivül:)
elsőre lehet hogy nem a legfinomabb,de másodszorra már ehető minden
párom a kisérleti nyuszi,de nem főzhetek rosszul,inkább az én főztöm viszi ebédre mint ott vegye (nem a pénz miatt nem veszi azt)
és szeretek kisérletezni,van sok saját receptem,nem félek,hogy mi lesz ha nem sikerül...ha nem sikerül,akkor megeszi a kutyus...volt már amire a kutyus is azt mondta hogy inkább éhenhal:D
alap dolgokat otthon tanultam meg főzni,
anyukám sosem sütött semmilyen sütit, inkább kisétáltunk a cukrászdába, ez nem olyan jó, mint ha otthon csinálnád, hiányzik az élmény...
huszon évesen kezdett érdekelni jobban, hogy főzzek, akkor jött rám egy ilyen próbáljunk egészségesebben élni dolog, ami azóta is tart.
amikor megszületett a kisbabánk (2 éve) azóta jobban nekiálltam a főzés tudománynak, szinte naponta ide járok ötleteket meríteni,
a sütést a kicsi születése óta kezdtem el, te jó ég milyen piskótát sütöttem, tiszta szégyen...
mivel nem volt nagyon kitől segítséget kérnem, így maradt az internet.
gyakorlás kérdése az egész.
Az első válaszoló vagyok.
Na jó, én is besegítettem otthon a konyhában, így csak láttam 1-2 dolgot. De annyira nem érdekelt, hogy az valami hihetetlen :)
nekem a nagyim sokat magyarázott.
van, amit csak fél szemmel lestem el anyumtól, és beletettem a saját ötleteimet.
impulzusszerűen főzök, akkor sem azon vagyok, h ott görnyedjek fél napokat a tűzhely felett.
gyorsan, finomat :D ez a jelszavam :D
Édesanyukám nem szeret főzni és soha nem sötött, édesapám meg nem tud. Az egész család szendvics függő. Én utálom a szendvicset.
A szüksé törvényt von alapon 8 évesen megelégeltem az egészet és elkezdtem főzni.
Emiatt is alakult ki nálam az, hogy nem receptből főzök, hanem abból ami épp otthon van és azt ami épp eszembe jut :) A fizika törvényei és az eddig megszerzett tapasztalat vezet!
A húgom mondta nem egyszer: "Bármit meg tudsz főzni a semmiből és az a poén, hogy még finom is." (háttérinfó: rossza viszonyunk, nem szeretjük egymást, mindenben leszól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!