Nagyonfinom borsóleves receptet keresek?
mikor kell bele a csurgatott tészta és miből készítitek?
mivel sűrítitek?
Zsírt forrósítok,ráteszem a borsót,kevés sárgarépát,zöldséget. Teszek rá sót,pici cukrot,bazsalikomot,ha kell egy kicsi vizet,és megpárolom. Ha már majdnem puha a borsó,teszek rá egy kanál lisztet,azzal jól átforgatom. Felöntöm vízzel, ha felforrt,és a borsó is puha beleteszem a tésztát,és apróra vágott zöldségzöldjét. Aki szereti,tejfölt tesz bele.
Tavasszal friss borsóból az igazi.
Olajat felforrósítom, bele teszem a karikára vágott zöldséget, répát, krumplit, zöldborsót (ezt ne vágd karikára :)), megsózom, pici víz, és fedő alatt párolom kicsit!
Ezután rakok rá őrölt pirospaprikát egy kicsit, egy kiskanál cukrot, felengedem vízzel és a tetejére dobok egy fél zöldpaprikát.Ha már puha minden, akkor a galuskát beleszaggatom, mikor kézzel, mikor szaggatóval, az csak te tudod hogy szereted.
Van, hogy galuska helyett fél kg lisztet összegyúrok 1 db tojással, és egy kis sóval, jó keményre, ha kell, berakom fagyóba, hogy keményebb legyen a szaggatásnál, és csipetkéket csinálok belőle, amit utána beleöntök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!