Miért lesz száraz, és ég oda a hús a sütőzacskóra?
Figyelt kérdés
Szeretnék sütőzacskóban sütni dolgokat,mert nem ehetek zsírós-olajos dolgokat(bélbetegség vagyok évek óta),az orvosom is csak a párolt ételeket ajánlja,de kezdő háziasszony vagyok,és most már másodszorra nem sikerül a sütözacsiba ételt készítenem.Múltkor a csirkecombok szárazak voltak,utána ismét megpróbáltam,az meg ráragadt a zacsira:-(,és még mindig nem volt igazán szaftos.Ma csirkeszárnyakat szeretnék sütni.Vizet tegyek alá?2011. márc. 28. 10:58
1/4 anonim válasza:
Ne tegyél vizet alá! Megfelelő hőfokon megfelelő ideig sütöd? Nekem mindit puha, szaftos.
Kövesd a leírást, akkor mennie kell. Középre tedd a sütődben.
2/4 Celestial válasza:
Kevesebb ideig süssed! A csirkének illik annyi levet engedni, amiben megpárolódik. Ha mindenképp szeretnél aláönteni valamit, javaslom a vasárnapi maradék húslevest, de abból se sokat, mert nem főtt húst szeretnél, gondolom. :) Próbáld ki, milyen, ha nem sütöd olyan sokáig. Akkor jó, ha csont mellett megszúrod villával a húst és már nem folyik belőle lé.
3/4 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm.
2011. márc. 28. 11:15
4/4 anonim válasza:
Szerintem ha már tenni kell bármit alá, akkor felesleges a sütőzacskó. Én úgy szoktam csirkehúst sütni, hogy előtte nap besózom, aztán lemosom, egyszerűen beleteszem a tepsibe és aláöntök 1-2 deci vizet. Mellé szoktam még krumplit és almát tenni, amióta fogyókúrázunk, csak almát.
Néhányszor kinyitom a sütőt és egy evőkanállal meglocsolom a húsokat, nagyon finomra sülnek. Zsiradék és zacskó nélkül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!