Tejfölös húsos répa levest szeretnék főzni, de nem igazán tudom, hogyan kellene. (? )
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem akkor tedd bele a répát ha a hús már majdnem teljesen puha mert gondolom ez a savanyított répa puhább mint a nyers.
És szerintem önts még hozzá vizet is, hogy ne legyen túl sűrű és ha felforrt és főzd a répával együtt, kóstolgasd, hogy mennyire puha és ha már minden megpuhult akkor jöhet vagy a lisztes rántás és a tejföl vagy a habarás. Azzal egyet forr és kész is.
Szívesen kipróbálnám én is ezt a savanyú répát. Még csak savanyú paradicsomot, kis dinnyét meg karfiolt ettem, de répát még nem.
Akkor most összeöntöm őket. Lesz, ami lesz :)
Majd tudósítok, mi lett belőle :D
Igen, Zala. Ezt csak itt szokás készíteni, hogy rávágtad?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nagyon zalai étel.
Zalai születésű vagyok,főztem nagyon sokszor, ettem is, és még most is megtenném, ha tehetném.
Elkészült, kb háromnegyed 12kor tettem az asztalra. Ízlett a családnak, úgyhogy most nagy az örömöm :)
Köszönöm mindenkinek a tanácsot és a hozzászólást, Nélkületek nem született volna meg így a mai ebéd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!