Tejfölös húsos répa levest szeretnék főzni, de nem igazán tudom, hogyan kellene. (? )
Szerintem akkor tedd bele a répát ha a hús már majdnem teljesen puha mert gondolom ez a savanyított répa puhább mint a nyers.
És szerintem önts még hozzá vizet is, hogy ne legyen túl sűrű és ha felforrt és főzd a répával együtt, kóstolgasd, hogy mennyire puha és ha már minden megpuhult akkor jöhet vagy a lisztes rántás és a tejföl vagy a habarás. Azzal egyet forr és kész is.
Szívesen kipróbálnám én is ezt a savanyú répát. Még csak savanyú paradicsomot, kis dinnyét meg karfiolt ettem, de répát még nem.
Akkor most összeöntöm őket. Lesz, ami lesz :)
Majd tudósítok, mi lett belőle :D
Igen, Zala. Ezt csak itt szokás készíteni, hogy rávágtad?
Nagyon zalai étel.
Zalai születésű vagyok,főztem nagyon sokszor, ettem is, és még most is megtenném, ha tehetném.
Elkészült, kb háromnegyed 12kor tettem az asztalra. Ízlett a családnak, úgyhogy most nagy az örömöm :)
Köszönöm mindenkinek a tanácsot és a hozzászólást, Nélkületek nem született volna meg így a mai ebéd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!