Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejfölös húsos répa levest...

Tejfölös húsos répa levest szeretnék főzni, de nem igazán tudom, hogyan kellene. (? )

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek rajtam.
2011. márc. 27. 07:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Felteszed a húst főni, amikor félig megfőtt, belekarikázod, vagy belereszeled a répát, beízesíted, és behabarod tejfölös liszttel, vagy keményítővel.
2011. márc. 27. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen a habarást akkor tedd bele, ha minden puha, megfőtt.
2011. márc. 27. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi. Már nekiálltam nem sokkal a kérdés kiírása után - külön feltettem a csülköt pörköltnek, külön a savanyú répát áztatás után, és majd valamikor (azt nem tudom, mikor)összeöntöm őket és amikor minden megfőtt és összefőtt, belehabarok. Ez végülis majdnem ugyanolyan, csak több mosogatnivalót szereztem magamnak, de remélem, sikerül.

A répába nem tettem semmi ízesítőt, mert már savanyításkor került bele bors és babérlevél, a csülökbe pörköltkockát tettem és hagymát pirítottam alá. Majd ha összeöntöm őket, biztos teszek még bele valamit :)

Hú, akkor nem voltam nagyon béna :)

De várom a további észrevételeket. Kösz.

2011. márc. 27. 09:14
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

Ha savanyított répából szeretnéd a levest, akkor piacra kell menned, megvenni a répát (ami káposzta-szerűen savanyított).

Ha erről van szó, akkor írj még.

2011. márc. 27. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Igen, savanyítottból, de itthon termelt répából savanyodott (nem városon élek), ezzel nincs is gond, kiáztattam, kicsavartam, feltettem. Bár akkor máshogy kellett volna?
2011. márc. 27. 09:22
 6/14 anonim ***** válasza:
Én még soha nem ettem ilyen levest, és még nem is hallottam róla. Mi az a savanyított répa? Olyan, mint, amit a savanyúságban elrakunk? Milyen íze van az ilyen levesnek? Szívesen kipróbálnám, ha tudnám, hol szerezzek savanyú répát?
2011. márc. 27. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
A savanyú répa olyan, hogy a kerekrépát megmosod, meghámozod, lereszeled. Hagymát szelsz. Az edény aljába, amiben savanyítani szeretnéd, egy vastagabb réteg répát teszel, rá hagyma, egész bors, babérlevél, kevés kömény, megint répa, hagyma, bors, babérlevél, kis kömény, amíg meg nem telik az edény. Hogy milyen íze van? Áztatás nélkül elég savanyú, áztatással elviselhető, bár én nem szeretem a répalevest, a család kedvéért főzöm.
2011. márc. 27. 09:45
 8/14 A kérdező kommentje:

De ha nem akarsz vele otthon szórakozni, adnak el boltban is, kimérten, zacskóban, illetve piacon, bár így drágább, mintha magad savanyítod, viszont nem kell vele szöszmötölni.

Egyébként van olyan savanyú répa is, amit fazékban savanyítasz, épp annyit, amennyit egyszer meg akarsz főzni, annak a tetejére egy szelet kenyeret teszel és megsavanyodik. Ezt sem szeretem.

2011. márc. 27. 09:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Köszönöm, ha sikerül szereznem, kipróbálom. Minden esetben csülökkel kell főzni?
2011. márc. 27. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A probléma talán ott van, hogy a pöri mire elkészül, a répa nagyon szétfő, nem lesz szálas.

Mi a félig főtt pörköltre / máskor félig megfőtt füstölt húsra raktuk a répát, amikor majdnem kész, akkor tejfölös habarást kapott. Ha összeforrt, elkészült a kerekrépa leves.

Mit nem adnék érte, ha most is ehetnék, de itt nem ismerik még a tarlórépát se, nemhogy savanyítottat.

Majd ha egyszer Zalába megyek...

2011. márc. 27. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!