Tejfölös húsos répa levest szeretnék főzni, de nem igazán tudom, hogyan kellene. (? )
Köszi. Már nekiálltam nem sokkal a kérdés kiírása után - külön feltettem a csülköt pörköltnek, külön a savanyú répát áztatás után, és majd valamikor (azt nem tudom, mikor)összeöntöm őket és amikor minden megfőtt és összefőtt, belehabarok. Ez végülis majdnem ugyanolyan, csak több mosogatnivalót szereztem magamnak, de remélem, sikerül.
A répába nem tettem semmi ízesítőt, mert már savanyításkor került bele bors és babérlevél, a csülökbe pörköltkockát tettem és hagymát pirítottam alá. Majd ha összeöntöm őket, biztos teszek még bele valamit :)
Hú, akkor nem voltam nagyon béna :)
De várom a további észrevételeket. Kösz.
Ha savanyított répából szeretnéd a levest, akkor piacra kell menned, megvenni a répát (ami káposzta-szerűen savanyított).
Ha erről van szó, akkor írj még.
De ha nem akarsz vele otthon szórakozni, adnak el boltban is, kimérten, zacskóban, illetve piacon, bár így drágább, mintha magad savanyítod, viszont nem kell vele szöszmötölni.
Egyébként van olyan savanyú répa is, amit fazékban savanyítasz, épp annyit, amennyit egyszer meg akarsz főzni, annak a tetejére egy szelet kenyeret teszel és megsavanyodik. Ezt sem szeretem.
A probléma talán ott van, hogy a pöri mire elkészül, a répa nagyon szétfő, nem lesz szálas.
Mi a félig főtt pörköltre / máskor félig megfőtt füstölt húsra raktuk a répát, amikor majdnem kész, akkor tejfölös habarást kapott. Ha összeforrt, elkészült a kerekrépa leves.
Mit nem adnék érte, ha most is ehetnék, de itt nem ismerik még a tarlórépát se, nemhogy savanyítottat.
Majd ha egyszer Zalába megyek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!