A rizseshús miben más mint ha a pörkölt mellé rizstköretet készítek? Vagy ugyanaz csak össze kell keverni?
Figyelt kérdés
2009. febr. 25. 09:41
1/3 anonim válasza:
Ugyanaz, csak össze kell keverni és egy kicsit együtt pirítani, hogy a pörkölt levét felszívja a rizs.
2/3 anonim válasza:
Szia!
Szerintem teljesen más az ízvilága, hiszen máshogyan készül.
A rizses húsnál megcsinálod a pörkölt alapot, nem adsz hozzá semmilyen folyadékot. Ráborítod a rizst (valaki át szokta előtte mosni, én nem) egy picit megpirítod, majd felöntöd a rizshez képest 1,5-2x-es vízzel (rizs fajtájától függ, hogy mennyivel kell). Megkavarod, lefeded, ha felforrt, akkor marad a fedő és takarékra veszed a lángot, kb. 20 perc és kész. Ha nem kavargatod, akkor pergő lesz a rizs, ha kavargatod, akkor ragadós - mi így szeretjük. Így a rizs a pörkölt szaftot teljesen átveszi, sokkal ízletesebb lesz, mintha sima sós vízzel főznéd, párolnád.
3/3 anonim válasza:
A rizseshús gazdaságosabb, mint a pörkölt+rízsköret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!